2019. május 23. csütörtökDezsõ

Ezeknek az európai klubcsapatoknak a mérkőzéseire a legdrágább bejutni

 utolsó frissítés: 19:35 GMT +2, 2019. január 30.

Ha nem is jutunk el a Real Madrid, a Bayern München vagy a Manchester United meccseire, azért biztosan érdekel, hogy mennyiért mehetnénk el. Erre gondolhattak a Statistánál, amikor az UEFA elmúlt idényre vonatkozó összesítéséből elkészítették azt a rangsorolást, amely az európai fociklubok átlagosan legdrágább jegyárait szedte össze.

Talán kisebb meglepetés, de a Paris Saint-Germain FC-nek vannak átlagosan a legdrágább jegyei, 86,9 euró, ami részben azzal magyarázható, hogy "csak" 47 ezer ember befogadására alkalmas stadionjuk van. Hasonló lehet a magyarázata annak, hogy a Chelsea FC jegyei átlagosan 86,7 euróba kerülnek. A londoni klubnak 40 ezres stadionja van. Evidens, hogy egyik csapatnak sem kell aggódnia amiatt, hogy üresen maradnak a székei a magas jegyárak miatt. 

A lista harmadik helyére a szintén londoni Arsenal FC került egy hajszálnyival olcsóbb jegyeivel. 85,1 euró egy átlagos belépő a 60 ezer fő befogadására alkalmas Emirates Stadionba. Érdekességként a felvezetőben említett Real Madrid CF az 5. a rangsorban 80 euróval, az FC Bayern München meccseire átlagosan 72,3 euróért lehet bejutni, ezzel 7. a rangsorban, míg a Manchester United FC a 8. helyre került 63,1 euróval. Az FC Barcelona a 6. 74,6 euróval. Az olasz bajnokságban a Juventus meccseire lehet a legdrágábban bejutni, 60,2 eurót kell fizetnie annak, aki be akar jutni a 41 ezer férőhelyes Allianz Stadionba. És most itt van 30-as lista: 

Infographic: The Most Expensive Football Tickets in Europe | Statista

Az UEFA eredeti összesítését itt találjátok, benne olyan adatokkal például, hogy bajnokságonként miből tevődnek össze a bevételek. A Premier League-ben például a tévés közvetítési jogok eladásából származik legnagyobb arányban a bevétel, az orosz elsőosztályú bajnokságban viszont kimagaslóan a szponzorszerződésekből származik a legtöbb pénz. (hírszerk.)

futballjegyáraktopligákUEFAstatisztika
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek