2024. március 29. péntekAuguszta

Simona Halep és Fucsovics Marci is túlélte az első kört az Australian Openen

 utolsó frissítés: 12:55 GMT +2, 2019. január 16.

A több hónapos kihagyás után visszatérő Simona Halep háromszettes csatában, 6:7, 6:4, 6:2 arányban győzte le az észt Kaia Kanepit, és visszavágott neki a tavalyi US Open első körében elszenvedett vereségért. Fucsovics Marci is keményen megszenvedett az ausztráliai hőségben, egy 3 óra 16 perces mérkőzésen verte a spanyol Albert Ramost 6:3, 6:4, 6:7, 6:3 arányban. Napi összefoglaló Australian Open második napjáról. 

Embed from Getty Images

Magabiztosan indított Halep, már rögtön a második fogadójátékbán breakelőnybe került, de ezzel nagyon felpörgette az észt lányt, aki egyből visszavette az elvesztett adogatójátékot a román lánytól. Az ellenfél lendülete pedig egészen a rövidítésig kitartott, amit magabiztosan, 7:2 arányban meg is nyert, így az övé lett az első szett. Sőt a második szett elején még brékelőnybe is került Kanepi Haleppel szemben, aki végül nagyon összeszedte magát, előbb visszavette az elvesztett adogatást, majd a legfontosabb pillanatban 5:4-nél nagyot harcolva ismét elvette Kanepi adogatását, ezzel pedig behúzta a második szettet.

A harmadik szettben már nagyon magbiztos volt Halep, Kanepi pedig csak 2:2-ig tudta tartani vele a tempót. A vége már nagyon sima lett a román lánynak. Halep a következő körben a világranglistán 56. helyen álló amerikai Sofia Keninnel találkozik majd.

Fucsovics a verseny honlapja szerint az első szettben elsősorban nagyszerű szerváinak, a másodikban pedig feljavuló fogadásának köszönhetően tudott riválisa fölé kerekedni. A harmadik játszmában - mely rövidítésben lett Ramosé - a magyar teniszező rengeteget rontott, csak ebben a szakaszban 31 ki nem kényszerített hibát követett el, így a spanyol szépített.

A negyedik felvonás ismét Fucsovics fölényét hozta, a mérkőzés során ötödször is el tudta venni ellenfele adogatójátékát, és végül második meccslabdáját kihasználva továbbjutott. 

"Szenvedős, nagyon kemény meccs volt, több holtponttal, amikor úgy éreztem, mindjárt meghalok. De mentem előre. Köszönöm a melbourne-i magyaroknak és Babos Timinek a szurkolást! Nagyon kellett" - fogalmazott Facebook oldalán az összecsapás után Fucsovics.

A jelenlegi legjobb magyar játékos a második fordulóban a 11. helyen kiemelt horvát Borna Coriccsal mérkőzik. 

Szintén továbbjutott Marius Copil, aki egyben Fucsovics páros partnere is. Copil 6:3, 6:4, 6:4 arányban lépett túl a spanyol Marcel Granollerson. Copilra a következő körben a 21. kiemelt belga David Goffin vár, aki szinte játszi könnyedséggel verte a chilei Christian Garint 6:0, 6:2, 6:2 arányban. 

A román lányoknak kevesebb szerencséje volt, a 25. kiemelt Mihaela Buzărnescu az egykor sokkal magasabban rangsorolt, de még mindig veszélyes Venus Williamst kapta az első körben, és nagy csatában, 6:7, 7:6., 6:2 arányban kikapott tőle. Ana Bogdant a selejtezőből érkező, 178. helyen jegyzett lengyel Iga Swiatek ütötte ki, 3:6, 6:3, 4:6 lett a vége. 

Embed from Getty Images

A lányoknál Serena Williams gyakorlatilag edzőmeccsel kezdett, 6:0, 6:2-re oktatta a német Tatjana Mariát. Könnyű mérkőzésen jutott tovább a spanyol Garbiñe Muguruza is, aki a következő körben a magyar felmenőkkel rendelkező brit Konta Johannával találkozik. Konta öldöklő küzdelemben ment tovább, a döntő szett rövidítését 10-7-re nyerte meg az ausztrál Ajla Tomljanoviccsal szemben. A 6.helyen kiemelt ukrán Elina Svitolina is könnyen vette az első körös akadályt, 6:1, 6:2 arányban verte a selejtezőből érkező svájci Viktorija Golubicot. 

Embed from Getty Images

A fiúknál Novak Djokovicnak nem kellett nagyon megizzasztania magát, 6:3, 6:2, 6:2 arányban verte a selejtezős amerikai Mitchell Kruegert. A második körben viszont sokkal nehezebb ellenfél vár rá, korábban top 10-es francia Jo-Wilfried Tsongát kell legyőznie, aki az idei ausztráliai versenyen szabadkártyával indul, és ez első körben a szlovák Martin Klizant verte 6:4, 6:4, 7:6 arányban. Könnyen vette az első körös akadályt a 4. kiemelt Alexander Zverev is, a szlovén Aljaz Bedenet verte 6:4, 6:1, 6:4-re. Stanislav Wawrinka ellen 3:6, 3:1-es állásnál a lett Ernests Gulbis feladta, így a svájci is ott van a második körben. A fiúk első körös slágermérkőzésén a 16. kiemelt kanadai Milos Raonic három szettben, 6:4, 7:6, 6:4 arányban intézte el a hazaiak kedvencét, a sokkal többre hivatott Nick Kyrgiost. (hírszerk.)

Australian Open
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek