2020. február 25. keddGéza

Végre kiderült, mikor sorsolnak a labdarúgó Románia Kupában

 utolsó frissítés: 20:08 GMT +2, 2019. január 11.

Csütörtökön, január 17-én sorsolják ki a Román Labdarúgó Szövetség székházában a kupa negyeddöntőjének párosításait – jelezte honlapján a FRF.

A szövetség a nyolcaddöntő őszi mérkőzései óta semmilyen információt nem közölt a versenysorozatról, amely február 26–28 között folytatódik.

A versenyben maradt nyolc csapat közül heten – U Craiova, Astra Giurgiu, FC Viitorul, FC Hermannstadt, Kolozsvári CFR, Sepsi OSK, Dunărea Călărași – az élvonalbeli bajnokságban szerepelnek, míg az egyedüli alsóbb osztályú együttes a harmadik ligás FK Csíkszereda.

Az FK labdarúgói november elsején a kupa történetének egyik legnagyobb meglepetését okozták, miután 2–2-es rendes játékidő és 1–1-es hosszabbítás után drámai büntetőpárbajjal ejtették ki a Dinamót.

A Sepsi OSK a 16 között a másodosztályú CS Mioveni-t ütötte ki idegenben, 5–0 arányban, a Kolozsvári CFR a Medgyesi Gaz Metant búcsúztatta, míg a negyedik erdélyi csapat, a tavalyi kupadöntős nagyszebeni FC Hermannstadt az FC Voluntari győzte le 3–0-ra.

Az eddigiekhez hasonlóan a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, és az alacsonyabb rangsorolású csapatok játszhatnak hazai pályán.

A csütörtöki sorsolás kezdési időpontja 11 óra 30 perc.  

futballlabdarúgó Románia KupasorsolásFK CsíkszeredaSepsi OSKKolozsvári CFRFC Hermannstadt
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek