2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Románia válogatottja kijutott a női röplabda-Eb-re

 utolsó frissítés: 16:28 GMT +2, 2019. január 10.

A román női röplabda-válogatott szerdán Bosznia-Hercegovinában harcolta ki helyét az augusztus-szeptemberi Európa-bajnokságra, amelynek egyik társrendezője Magyarország.

A lukavaci selejtezőmérkőzésen a bolgár Nikolaj Ivanov által felkészített román csapat ötszettes, izgalmas csatában győzte le a házigazdákat. A vendégek Ioana Baciu vezényletével 3–2 (25:17, 19:25, 21:25, 15:9) arányban nyertek, s ezzel a spanyolok mögött elcsípték a második helyet az F-csoportban.

Szerdán véglegessé vált az Eb 24 csapatos mezőnye: a négy rendező ország – Magyarország, Szlovákia, Törökország és Lengyelország – válogatottja mellett Szerbia, Hollandia, Azerbajdzsán, Olaszország, Oroszország, Fehéroroszország, Németország, Bulgária, illetve Belgium, Szlovénia, Horvátország, Svájc, Görögország, Ukrajna, Franciaország, Portugália, Észtország, Finnország, Spanyolország és Románia együttese vehet részt.

A kontinenstornát augusztus 23. és szeptember 8. között rendezik Budapesten, Pozsonyban, Ankarában és Lodzban.

Az Eb-résztvevőket a január 23-i, isztambuli sorsoláson négy darab hatcsapatos csoportba sorsolják úgy, hogy a házigazdák biztosan hazai pályán szerepelnek.

A hatosok első négy helyezettje jut nyolcaddöntőbe, amelyeket még négy helyszínen vívnak. A negyeddöntőket Lengyelországban és Törökországban rendezik, míg az elődöntőknek és a helyosztóknak Ankara ad otthont.

Lelátó/Agerpres/MTI

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek