2019. április 20. szombatTivadar

A Celticnek adta el fiatal gólvágóját a DAC

 utolsó frissítés: 15:37 GMT +2, 2019. január 10.

A skót bajnok Celtic FC lecsapott a dunaszerdahelyi labdarúgócsapat házi góllövőlistáját magasan vezető Vakoun Issouf Bayora. A 22 éves elefántcsontparti csatár, aki épp január 10-én ünnepli születésnapját, a héten négy évre írt alá a glasgow-i zöld-fehéreknél.

Bayot a tunéziai Étoile du Saheltől 2018 tavaszán ingyen igazolta le a DAC, amely most 2,23 millió euró ellenében vált meg az afrikai labdarúgótól. A rendkívül tehetséges támadó tavaly hazája felnőtt válogatottjában is bemutatkozott az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében, míg az FC DAC 1904 színeiben 23 mérkőzésen 18 gólt szerzett, ugyanakkor hét asszisztot is jegyzett.

Brendan Rodgers, a Celtic menedzsere a következőket nyilatkozta Bayoról a skót klub honlapjának: „Jó igazolás, nyertünk egy új csatárt, az érkezésével több választási lehetőségünk lesz a szezon második felére. Fiatal játékos, sok góllal, betört az elefántcsontparti válogatottba is, Kolo (azaz Kolo Touré, aki jelenleg Rodgers egyik segédje a klubnál) jól ismeri. Egy olyan játékos, akire építhetünk a jövőben, várom, hogy együtt dolgozzunk.”

A dunaszerdahelyi egyesület YouTube-csatornáján a következő két összeállítással köszöntek el Bayotól:

FC DACCelticfutballátigazolás
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek