2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

A Manchester United hasít Solskjaerral

 utolsó frissítés: 15:36 GMT +2, 2019. január 03.

Amióta Ole Gunnar Solskjaer átvette a Manchester United labdarúgócsapatának irányítását José Mourinhótól, a Vörös Örödök hibátlanul menetelnek a Premier League-ben.

View this post on Instagram

Ole Gunnar Solskjaer is the first @manchesterunited manager to win his opening four #PL matches in charge . . . #NEWMUN #PremierLeague

A post shared by Premier League (@premierleague) on

A norvég menedzserrel, aki korábban játékosként tucatnyi trófeát nyert a manchesteri klubbal, négy mérkőzés alatt 12 pontot gyűjtött a United.

Pogbáék a PL 21., egyben első újévi fordulójának szerdai játéknapján a Newcastle United otthonában győztek 2–0-ra, Romelu Lukaku és Marcus Rashford góljával.

A manchesteri alakulat december végén a Bournemouth, a Huddersfield és Cardiff City együttesét is meggyőző játékkal verte, Solskjaer kinevezése óta a csapat 14:3-as gólarányt produkált a sorozatos győzelmek mellett.

A 2007-ben visszavonult és pár évvel később edzői karrierbe kezdő egykori csatár megbízott vezetőedzőként tevékenykedik az Old Traffordon. Solskjaer december elején a 2021-es év végéig hosszabbította meg szerződését a Molde FK-val, amelynek élén kétszer nyerte meg a norvég bajnokságot és egyszer a norvég kupát.

A skandináv országban március-december között zajlik a labdarúgóidény, és a tavaszi kezdésre a Molde vezetői szeretnék viszontlátni a 45 éves szakembert, akit igazából csak kölcsönadtak a Unitednak. Az MFK a Rosenborg mögött második helyen zárta a 2018-as szezont, ezzel pedig bejutott az Európa Liga következő kiírásának második selejtezőkörébe.

A Bajnokok Ligája 1999-es barcelonai döntőjében a Bayern München ellen legendás győztes gólt szerző csatár eddigi edzői pályafutása során még a Cardiff Citynél és a Manchester United tartalékcsapatánál is megfordult.

A Man. United következő mérkőzését az FA-kupában játssza a Readinggel (szombaton, 14.30-tól), majd január 13-án a Tottenhammel mérkőzik meg idegenben. Az MU hatodik a bajnokságban, óriási lemaradással az éllovas Liverpool mögött. 

Manchester UnitedPremier Leaguetopligákfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek