2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Vége a dalnak, a United megvált Mourinhotól

 utolsó frissítés: 14:10 GMT +2, 2018. december 18.

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United azonnali hatállyal menesztette a portugál sztáredzőt, José Mourinhót. A klub szűkszavú keddi közleményében az szerepel, hogy idény végéig megbízott menedzser látja el a vezetőedzői teendőket az egyesületnél.

Mourinho két és fél év után kényszerül távozni a Vörös Ördögök éléről, 2016 nyarán nagy ambíciókkal érkezett a portugál mester, azzal a nem titkolt céllal, hogy visszavezeti a csapatot a szűk elitbe. Ez végül nem valósult meg, az igazi áttörés elmaradt.

Embed from Getty Images

Vezetésével ugyan a csapat begyűjtött egy angol szuperkupa-, egy ligakupa, valamint egy Európa Liga-trófeát, ám az idei gyengélkedés, a jelenlegi hatodik hely, és a tizenkilenc pontos hátrány az éllovas Liverpool mögött az edző állásába került. Legutóbb éppen a legnagyobb rivális „vörösök” ellen szaladt bele pofonba a United. Az idei a manchesteri csapat leggyengébb szezonkezdése a Premier League-érában.

Mourinho aki a Porto, a Chelsea, az Internazionale, és a Real Madrid élén is átélt szép sikereket, harmadszor jutott a kirúgás szélére angliai pályafutása alatt. Mostani ténykedése alatt 144 mérkőzésen vezette a Unitedet, 84 győzelem mellett 29 vereséget szenvedett el.

A Sky Sports információi szerint Michael Carrick a legesélyesebb befutó, ő lehet a megbízott menedzser a szezon végéig.

Jose MourinhotopligákManchester Unitededzőváltás
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek