2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Román válogatott beállót igazolt a Győri ETO

 utolsó frissítés: 21:02 GMT +2, 2018. december 17.

A Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a világbajnoki bronzérmes Crina-Elena Pintea.

A 28 esztendős román beállóst – aki csapatával negyedik lett a franciaországi Európa-bajnokságon – Háfra Noémihez hasonlóan beválasztották a vasárnap zárult kontinensviadal álomcsapatába.

Pintea aláírt - fotó: gyorietokc.hu

„Nagyon boldog vagyok, hogy a szezon hátralévő részét Győrben tölthetem, az egyik legnagyobb álmom vált valóra” – idézte a klub hétfői közleménye a Paris 92 együttesétől érkező Pinteát, aki a magyarok elleni középdöntős összecsapáson hétszer talált be. Hozzátette, keményen fog dolgozni, hogy hozzájáruljon a Győr sikereihez.

A 60-szoros román válogatott, 192 centiméter magas játékos kitért arra is, hogy fáradt az éppen véget ért Európa-bajnokság miatt. „De már alig várom, hogy csatlakozhassak a csapathoz és zöld-fehér mezben harcoljak a női kézilabdázásban elérhető legmagasabb célokért” – fogalmazott Pintea.

A győriek klasszis beállója, a holland Yvette Broch augusztusban jelentette be, hogy felfüggeszti a pályafutását, mivel az extrém terhelés miatt fizikailag és mentálisan is kimerült, így ebben az idényben már biztosan nem lép pályára.

MTI

Győri ETO Crina Pinteakézilabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek