2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Négyet vágott a Sepsi OSK a FCSB-nek

 utolsó frissítés: 00:43 GMT +2, 2018. december 06.

Újabb lépéssel került közelebb a Sepsi OSK labdarúgócsapata a felsőházi rájátszáshoz, miután az élvonalbeli bajnokság 18., hétközi fordulójában 4–2-re legyőzte hazai pályán a FCSB-t.

A Sepsi OSK eddig nem tudott pontot szerezni a bukaresti piros-kékekkel szemben. A FCSB a jelenlegi szezonban 2–0-ra verte Eugen Neagoe együttesét a Național Arénában, ugyanez az eredmény született a két csapat februári mérkőzésén is, amelyet szintén a fővárosban rendeztek, míg tavaly ősszel a bukarestiek 4–0-s győzelmet ünnepelhettek a Sepsi OSK ideiglenes otthonában, a brassói stadionban.

Negyedik nekifutásra a székely csapatnak sikerült leküzdenie nagynevű ellenfelét, a szerda esti mérkőzésen a hazaiak már a szünetben két góllal vezettek, majd tovább nőtt a különbség. A vendégek kis híján ledolgozták a nagy hátrányt, de a mérkőzés hosszabbításában a frissen becserélt Joseph Mensah eldöntötte a meccset.

A Sepsi legelső FCSB-nek lőtt gólját Gabriel Vașvari jegyezte, a támadó középpályás Florin Ștefan passzából volt eredményes, az U21-es válogatott szélsőt Ibrahima Tandia indította kiváló ütemben. Mindez a 32. percben történt és a harminchatodikban Ștefan megduplázta az előnyt, ezúttal Vașvari adta az asszisztot, a jobboldali beadást az ifiválogatott játékos sarokkal továbbította kapura, megelőzve a becsúszó Romario Benzart.

A FCSB-nek az első félidő végén volt egy szépítési lehetősége, de a házi gólkirály Harlem Gnohere nem tudta kapura tekerni a szabadrúgást. 

A második játékrész elején újabb gólt szereztek a piros-fehérek, Junior Morais Vașvarit rúgta fel a tizenhatosban, a tizenegyest Tandia értékesítette magabiztos lövéssel. Egyébként ez volt az első olyan eset a 18/19-es bajnoki idényben, amikor a Sepsi OSK javára ítéltek büntetőt a bírók, most már mindegyik csapatnak van legalább egy tizenegyesből szerzett gólja a mezőnyből.

Azt hihettük, 3–0-nál minden eldőlt, de a FCSB a szünetben becserélt Florinel Coman fejesével megkezdte a felárkózást a 61. percben. A folytatásban Fejér Béla védéseinek köszönhetően maradt a kétgólos különbség, egészen a rendes játékidő végéig, amikor is egy másik csere, Raul Rusescu faragta minimálisra a hátrányt szabadrúgásból. Egyenlítés helyett azonban újabb hazai találat érkezett, a 90+3. percben pályára küldött ghánai középpályásé volt az utolsó szó.        

Győzelmével a Sepsi OSK beérte pontszámban és meg is előzte a szerdai játéknapon az FC Viitorul gárdájával négygólos döntetlent játszó Medgyesi Gaz Metant. A Dinamo otthonában kedden nagyon simán, három góllal nyerő Kolozsvári CFR előnye öt pont a FCSB előtt. 

Liga 1, alapszakasz, 18. forduló

Sepsi OSK–FCSB 4–2 (2–0)
Sepsiszentgyörgyi Városi Stadion
játékvezető: Horațiu Feșnic (Kolozsvár)
gól: Vașvari (32.), Ștefan (36.), Tandia (53., 11-esből), Mensah (90+4.) / Coman (61.), Rusescu (88.)
sárga lap: –

Sepsi: Fejér Béla – Gabriel de Moura, Ousmane Viera, Igor Jovanovic, Daisuke Sato (Stephan Drăghici 73.) – Stefan Velev, Rus Adrián – Bryan Nouvier, Gabriel Vașvari (Marko Szimonovszki 71.), Florin Ștefan – Ibrahima Tandia (Joseph Mensah 90+3.). Vezetőedző: Eugen Neagoe.

FCSB: Cristian Bălgrădean – Romario Benzar, Bogdan Planics, Mihai Bălașa, Junior Morais – Dragoș Nedelcu (Florinel Coman a szünetben), Lucian Filip – Filipe Teixeira (Mihai Roman 30.), Dennis Man (Raul Rusescu 61.), Florin Tănase – Harlem Gnohere. Vezetőedző: Nicoale Dică.        

Korábbi eredmények

Medgyesi Gaz Metan–FC Viitorul 2–2 (1–1)
gól: Srdjan Luchin (26., öngól), Yazalde (89.) / Denis Drăguș (32.), Lyes Houri (74.)
kiállítva: Marius Constantin (38., Medgyes)

Dinamo–Kolozsvári CFR 0–3 (0–1)
gól: Alexandru Păun (36.), Emmanuel Culio (51., 11-esből), George Țucudean (84.)       

FC Voluntari–FC Hermannstadt 2–0 (0–0)
gól: Richard Gadze (52., 66.)

Csütörtökön:

14.00 Dunărea Călărași–Astra Giurgiu
17.00 FC Botoșani–CSM Poli Iași
20.00 Concordia Chiajna–CS U Craiova

A bajnokság pillanatnyi állása - forrás: lpf.ro

futballLiga 1Sepsi OSKFCSB
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek