2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Liga 1: Dennis Man volt a FCSB megmentője Iași-ban

 utolsó frissítés: 15:12 GMT +2, 2018. november 26.

Nem hagyta meglógni a Kolozsvári CFR-t a FCSB, a bukaresti labdarúgócsapat hátrányból fordítva 2–1-re győzött vasárnap este a Poli Iași pályáján, így továbbra is kétegységnyi az erdélyi címvédő előnye a tabella tetején. Az FC Viitorul és az FC Hermannstadt szintén idegenben nyert, a konstancaiak az FC Voluntari, a szebeniek pedig a Dunărea Călărași otthonából vitték el a három pontot.   

Gól nélküli első félidőt követően a kiesőzónához közel álló moldvaiak Dylan Flores révén szerezték meg a vezetést a játéknap utolsó mérkőzésén. A Costa Rica-i támadó középpályás lövésébe kissé beleért Bălgrădean, de a piros-kékek kapusa nem tudta megakadályozni a gólt. Érett a meglepetés a iași-i stadionban, ám a fehér-kékek végül nem tudták borítani a papírformát.

A fordításban nagy szerepe volt Dennis Mannak, az U21-es válogatott aradi szélső nyolc perccel Flores találata után egyéni akcióból egyenlített, majd 1–1-es állásnál Ionuț Panțîru szabálytalankodott vele szemben a tizenhatosban. A büntetőrúgást Florin Tănase higgadtan értékesítette, s mivel több gól nem született, visszaállt a Kolozsvári CFR és a FCSB közti kétpontos különbség.

A CFR szombaton Damjan Djokovic fejesgóljával hozta a kötelezőt a Concordia Chiajna vendégeként, a horvát-szerb belső középpályás egy szögletrúgás után volt eredményes az első félidőben.

Egy helyet ugrott előre a táblázaton az FC Viitorul, amely a ligautolsó FC Voluntari tizedik vereségét szállította. Gheorghe Hagi játékosai Sebastian Mladen 21. percben szerzett akrobatikus góljával sokáig vezettek a mérkőzésen, Alexandru Tudorie bő húsz perccel a lefújás előtt egyenlített. Kevéssel ez után Tudor Băluță, a vendégek védekező középpályása piros lapot kapott, de a Viitorul emberhátrányban is megszerezte a három pontot jelentő gólt: a középhátvéd Virgil Ghiță fejelte a kapuba Ianis Hagi szögletből betekert labdáját. Cristiano Bergodi tehát vereséggel mutatkozott be a Voluntari kispadján.

A 2016/17-es idény bajnoka a Craiovát megelőzve most a harmadik helyen áll, a CSU beérheti a Hagi-csapatot, ha győzni tud Botoșani-ban a 16. forduló hétfő esti zárómeccsén.

Vasárnap újoncrangadót is rendeztek, a Dunărea Călărași az FC Hermannstadt együttesét fogadta. A kevés gólhelyzetet hozó találkozó 0–0-s döntetlen felé tartott, amikor a hosszabbításban Lucian Dumitriu egészen elképesztő gólt szerzett mintegy 25 méterről.

Vasile Miriuță legénysége az elmúlt öt fordulóban harmadik győzelmét pipálta ki, a szebeniek vasárnapi sikerükkel öt pozíciót javítva feljöttek a nyolcadik helyre.

Labdarúgó Liga 1, alapszakasz, 16. forduló

Vasárnapi eredmények:

CSM Poli Iași–FCSB 1–2 (0–0)
gól: Dylan Flores (54.) / Dennis Man (62.), Florin Tănase (77., tizenegyesből)

FC Voluntari–FC Viitorul 1–2 (0–1)
gól: Alexandru Tudorie (67.) / Sebastian Mladen (21.), Virgil Ghiță (85.)
kiállítva: Cristian Băluță (74., Viitorul)

Dunărea Călărași–FC Hermannstadt 0–1 (0–0)
gól: Lucian Dumitriu (90+4.)

Korábban:

Concordia Chiajna–Kolozsvári CFR 0–1 (0–1)
gól: Damjan Djokovic (23.)
kiállítva: Emmanuel Culio (90+3.)

Sepsi OSK–Astra Giurgiu 1–0 (0–0)
gól: Ibrahima Tandia (78.)

Dinamo–Medgyesi Gaz Metan 1–1 (0–0)
gól: Diogo Salomao (90+3.) / Răzvan Trif (77.)
kiállítva: Mihai Popescu (87., Dinamo)

Hétfőn: 
20.30 FC Botoșani–CS Universitatea Craiova             

A bajnokság állása a liga honlapján.

Liga 1futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek