2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Befejezi együttműködését Simona Haleppel ausztrál edzője

 utolsó frissítés: 16:31 GMT +2, 2018. november 10.

2019-től Darren Cahill befejezi együttműködését Simona Haleppel. Az ausztrál edző az Instagramon jelentette be döntését péntek este - írja az Agerpres. 

'Szeretném közölni, hogy Simona és én 2019-től nem folytatjuk az együttműködést, döntésemnek kizárólag családi okai vannak' - írta Cahill a közösségi oldalra. 

Az edző hozzáteszi, hosszú ideje évente több mint 30 hetet tölt távol a családjától, és most hosszas megfontolás után úgy döntött, 12 hónapos szünetet tart, hogy együtt lehessen az iskoláséveik végén járó, egyetemre készülő gyerekeivel. 

Cahill megköszönte Simona Halepnek az együttműködést, felsorolva a világelső női teniszező érdemeit.

'Szeretném megköszönni Simonának ezt a csodálatos négy évet. Megértésének, személyiségének, munkaetikai hozzáállásának, nagylelkűségének és profizmusának hála egy élmény volt edzőként együttműködni vele' - írta Cahill, sikert kívánva a román teniszezőnőnek és csapatának. 

Simona Halep válaszként szintén megköszönte edzőjének az együttműködést: 'Köszönöm Darrennek az utóbbi négy év befektetett munkáját és hihetetlen támogatását. Szerencsés voltam, hogy edzőm lehettél, nagyszerű volt a közös utunk. A legjobbakat kívánom neked és családodnak, és hiszem, hogy rövidesen találkozunk' - írta a teniszezőnő. 

Halep és Cahill együttműködése alatt a román sportolónak sikerült a világranglista élére állnia, megnyerte első Grand Slam tornáját, sorozatban másodszor végez világelsőként, és idén elnyerte az év legjobb játékosa címet.

(agerpres)

tenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek