2024. március 29. péntekAuguszta

Európa-kupára készül a Sepsi-SIC: össze sem hasonlítható a román és a török bajnokság

 utolsó frissítés: 16:57 GMT +2, 2018. november 01.

Össze sem hasonlítható a román és a török női kosárlabda-bajnokság színvonala, de azért a Sepsi-SIC azt ígéri, hogy mindent megtesznek a győzelem érdekében. A sepsiszentgyörgyi együttes csütörtökön 19 órától a török Mersi BSB ellen lép pályára a Sepsi Arénában, az Európa-kupa sorozatban.

"Tudjuk, hogy egy olyan csapat ellen játszunk, amely egy nagyon erős bajnokságból érkezik. Össze sem hasonlítható a román bajnokság sem a törökkel, sem az orosszal. A hazai mérkőzések nem igazán segítenek abban, hogy felkészüljünk az Európa-kupa találkozóira. Jelentős a szintkülönbség, de készen állunk és szeretnénk jól játszani. Nem akarunk senkinek sem csalódást okozni" - mondta a meccs beharangozó sajtótájékoztatóján Annemarie Gödri-Părău csapatkapitány.

Zoran Mikes és Annemarie Gödri-Părău

Zoran Mikes, a Sepsi-SIC trénere szerint pozitívan gondolkodnak, minden mérkőzés, amit játszanak, egy újabb lehetőség a győzelemre. "Nem ígérhetek semmit, viszont minden energiánkkal azon leszünk, hogy megragadjuk a győzelmi esélyeinket" - mondta, és hozzátette azt is, természetesen, mindent megtesznek a győzelemért. 

A Sepsi-SIC egy hete 73–54 arányban kapott ki az orosz WBC Jenyiszej csapatától, míg a Mersin BSB 75–70-re diadalmaskodott a szintén török Orman Genclik ellen. Az első mérkőzésekre utalva a tréner elmondta, hogy egyáltalán nem elégedett a  mutatott játékkal. Szerinte most már az első negyedtől teljes erőbedobással, koncentrálva kell játszaniuk. Kifejtette azt is, hogy reméli, ismét nagy számmal jönnek szurkolók, mert számukra nagyon fontos a jelenlétük.

Zoran Mikes szerint bár jó csapat a Mersin BSB, nagyon erős a kezdő ötöse, de mégsem olyan komplett játékoskeretük, mint az orosz Jenyiszejé.

"Biztos vagyok benne, hogyha mindenki bele teszi a maga részét a játékba, akkor sokkal jobb lesz a teljesítményünk, mint az első EuroCup-mérkőzésen. Jól kell védekeznünk, többet kell szaladnunk, jobban kell küzdenünk, meg kell mutatnunk a karakterünket. Sok apró részlete van a játéknak, ezért 40 percen át kell koncentrálnunk. Kemény meccs lesz, de hiszek a jó szereplésben" - mondta még a tréner. (hírszerk.)

Sepsi-SIC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek