2019. május 20. hétfõBernát, Felícia

Három góllal volt jobb a Sportklub a GyHK-nál

 utolsó frissítés: 16:56 GMT +2, 2018. október 26.

Hargita megyei rangadót rendeztek csütörtökön a román jégkorong-bajnokságban, a hazai pályán játszó Csíkszeredai Sportklub 4–1-re győzte le a Gyergyói HK-t.

A csíkiaknál jégre lépett Alekszej Mihnov is, a múlt héten igazolt ukrán származású, korábbi orosz válogatott csatár pár napja Budapesten csatlakozott új csapatához. A gyergyóiaktól viszont távozott két légiós, a klub közleménye szerint Alekszej Szimakov és Alekszej Vaszilcsenko családi, illetve személyes okokra hivatkozva kérte szerződése felbontását.

A székely hokirangadót a címvédő Sportklub nyerte, a kék-fehérek Részegh Tamás góljaival 2–0-ra vezettek az első harmad után. Orbán Szilárd szépített a 25. percben, de a GyHK játékosai nem tudtak kiegyenlíteni, majd a hajrában Becze Tihamér és Fodor Csanád egy perc alatt újabb két találattal eldöntötte a pontok sorsát.

A tabellán a Csíkszeredai Sportklub az első 31 ponttal, második a Brassói Corona, harmadik a CSA Steaua, míg a Gyergyói HK csak negyedik, de a piros-fehérek négy meccsel kevesebbet játszottak, mint a riválisok.

Pénteken már az Erste Ligában lesz érdekelt a Csíkszeredai Sportklub, amely a DEAC-cal mérkőzik meg a Vákár Lajos Műjégpályán. A Debreceni Egyetemi Atlétikai Club együttese vasárnap Gyergyószentmiklósra látogat, a GyHK szabadnapos lesz pénteken.

Román jégkorong-bajnokság alapszakasz

Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK 4–1 (2:0, 0:1, 2:0)
gól: Részegh Tamás (11., emberelőnyben 15.), Becze Tihamér (57., emberelőnyben), Fodor Csanád (57.) / Orbán Szilárd (25.)
kapura lövések: 57–26
kiállítások: 24 (Andrej Taratuhin – fegyelmi büntetés), ill. 24 perc

A bajnokság állása itt érhető el.

Nyitókép: Csíkszeredai Sportklub/Facebook

Gyergyói Hoki KlubjégkorongCsíkszeredai Sportklub
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek