2019. május 20. hétfõBernát, Felícia

Székely legények is bekerültek a magyar futsalválogatottba

 utolsó frissítés: 10:42 GMT +2, 2018. október 25.

Két székelyföldi futsalos, a sepsiszentgyörgyi születésű Miklós Tamás, illetve a székelyudvarhelyi Hadnagy István is meghívót kapott a magyar teremlabdarúgó-válogatottba.

Balról Hadnagy, jobbról Miklós - fotó: fkszekelyudvarhely.ro

A hírről a Magyar Labdarúgó Szövetség számolt be honlapján. Turzó József csapata a következő napokban a horvátországi Porecben vesz részt rangos felkészülési tornán, a házigazdák Bosznia-Hercegovina, Görögország, Szlovénia és Kuvait válogatottját is meghívták az eseményre.          

A 25 éves Miklós Tamás és a nála három évvel fiatalabb Hadnagy István egyaránt a Futsal Klub Székelyudvarhely játékosa. Jakab Zoltán együttese hat forduló után ötödik a 10 csapatos román élvonalban. Az udvarhelyiek legutóbb hazai pályán 3–3-as döntetlent játszottak a Galaci Uniteddal, Miklós duplázott, de Hadnagy is betalált a mérkőzésen.

A székely fiúk mellett a horvátországi felkészülési tornán másik két játékos is bemutatkozik a címeres mezben. „Folytatjuk a megkezdett utat, továbbra is a csapatépítés a legfontosabb, Józsa Tamás, Hadnagy István, Miklós Tamás és Harmati Tamás személyében újabb játékosok debütálnak a felnőtt válogatottban annak érdekében, hogy megtaláljuk ideális keretünket az előttünk álló időszakra – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József.

„Különleges a két székely fiú debütálása, de a román bajnokság meccsközvetítésének és a székelyudvarhelyi klubbal, valamint Jakab Zoltán vezetőedzővel ápolt jó kapcsolatnak köszönhetően velük kapcsolatban is sikerült informálódnunk, ennek köszönhetően mutatkozhatnak be magyar színekben” – tette hozzá Turzó, aki a felkészülési torna mezőnyéről is ejtett néhány szót.

„Változatos ellenfelekkel találkozunk a poreci tornán, ez fizikailag, taktikailag és mentálisan is nagy kihívás elé állítja a csapatot. A bosnyákok és a szlovénok a kemény délszláv stílust képviselik, a görögökre inkább a játszó futsal jellemző, illetve a világ legjobb edzőjének megválasztott Cacau vezette Kuvait is más futsalkultúrát képvisel – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A magyar futsalválogatottban korábban már szerepelt két székelyföldi játékos, Szécsi Barna és Gál István személyében.

A magyar válogatott kerete:

Varsányi Áron (Csömör), Alasztics Marcell (Futsal Marigliano) – kapusok; Komáromi Péter (Veszprém), Dávid Richárd (Veszprém), Józsa Tamás (Csömör), Harnisch Ákos (Győr), Pál Patrik (Dunaferr), Hadnagy István (FK Székelyudvarhely), Miklós Tamás (FK Székelyudvarhely), Rábl János (MVFC Berettyóújfalu), Tatai József (Veszprém), Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu), Klacsák Bence (Dunaferr), Dróth Zoltán (Haladás), Harmati Tamás (MVFC Berettyóújfalu), Siska Gergő (Nyírgyulaj) – mezőnyjátékosok.

MLSZfutsal
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek