2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Halep lett az Év játékosa a WTA-gálán

 utolsó frissítés: 20:23 GMT +2, 2018. október 20.

A női teniszezők érdekeit képviselő WTA pénteken díjazta az év legjobb játékosait, a szingapúri gálán a fődíjat Simona Halep kapta.

Halep kiváló szezont futott, a májusi Roland Garroson megnyerte pályafutása első Grand Slam-trófeáját, ugyanakkor 2018-at világelsőként kezdte és az élen is fogja zárni. Halep további három idei GS-bajnokot, Caroline Wozniackit (Australian Open), Angelique Kerbert (Wimbledon) és Oszaka Naomit (US Open) előzte meg a szavazáson, a jelöltek között szerepelt még Petra Kvitova, aki ebben az évben öt tornán (Szentpétervár, Katar, Prága, Madrid, Birmingham) diadalmaskodott. A szavazást a WTA által kijelölt nemzetközi szakújságírói csoport döntötte el.

A párosoknál, ahol Babos Tímeát és Kristina Mladenovic-ot is jelölték, a wimbledoni torna cseh bajnokait, Barbora Krejcikovát és Katerina Siniakovát díjazták. Elismerésben részesült a holland Kiki Bertens is, mint az év legnagyobb fejlődést produkáló játékosa, a 26 éves holland lány Cincinattiben pályafutása legnagyobb sikerét érte el, miután a döntőben jobbnak bizonyult Simona Halepnél.

Az év újonca kategóriában Mihaela Buzărnescut is jelölték, de végül a fehérorosz Arina Szabalenka került ki győztesen. Az év visszatérőjének Serena Williamset választották, míg Elina Szvitolina a sportág pályán kívüli népszerűsítéséért kapott díjat.

Szingapúrban vasárnap kezdődik az év utolsó fontosabb megmérettetése, a WTA-világbajnokság. Egyéniben Angelique Kerber, Oszaka Naomi, Sloane Stephens és Kiki Bertens a piros, míg Caroline Wozniacki, Petra Kvitova, Elina Szvitolina és Karolina Pliskova a fehér csoportba került – mindkét négyesből a két legjobb teniszező jut tovább az elődöntőbe. A vb-ről sérülés miatt lépett vissza Halep, erről itt írtunk.

A 2018-as WTA-díjak nyertesei:

Az év játékosa: Simona Halep (román)
Az év párosa: Barbora Krejcikova és Katerina Siniakova (csehek)
Az év legnagyobb fejlődést produkáló játékosa: Kiki Bertens (holland)
Az év újonca: Arina Szabalenka (fehérorosz)
Az év visszatérője: Serena Williams (amerikai)
Jerry Diamond-díj: Elina Szvitolina (ukrán)

díjgálaWTASimona Haleptenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek