2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Simona Halep a moszkvai Kreml Kupától is visszalépett

 utolsó frissítés: 17:03 GMT +2, 2018. október 16.

Hátproblémái miatt Simona Halep visszalépett a Moszkvában zajló, közel egymillió dollár összdíjazású tenisztornától – közölte kedden a WTA.

A világranglista-vezető román teniszezőt porckorongsérvvel diagnosztizálták nemrég, és nem épült fel annyira, hogy részt vehessen a moszkvai tornán, amelynek második fordulójában az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen kellett volna pályára lépnie. Fennáll a veszélye annak, hogy sérülése miatt az október 21–27. közötti Szingapúrban zajló világbajnokságot is ki kell hagynia.

Egy korábbi, moszkvai sajtótájékoztatón Halep azt mondta, ezen a tornán akarja próbára tenni a hátát a szingapúri világbajnokság előtt. „Meglátjuk, hogy ébredek majd kedden, mert ma volt egy keményebb edzésem. Meglátjuk, hogy fogom érezni magam” – nyilatkozta Simona.

A román teniszező 7421 ponttal a női világranglista első helyét foglalja el jelenleg, és már biztossá vált, hogy – immáron másodszorra – listavezetőként zárja az évet, ugyanis sem a második helyen álló dán Caroline Wozniacki, sem a harmadik helyezett német Angelique Kerber nem tudja megelőzni.

Halep idén megnyerte a sencseni és a montreali tornát, valamint a Roland Garrost, illetve döntőt játszott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, Rómában és Cincinattiben is.

Agerpres

teniszWTASimona Halep
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek