2024. március 29. péntekAuguszta

Nemzetek Ligája: csak döntetlen Tallinnban, nem juthat fel a magyar válogatott

 utolsó frissítés: 09:56 GMT +2, 2018. október 16.

A magyar labdarúgó-válogatott elvesztette esélyét a csoportelsőségre a Nemzetek Ligája C osztályában, mivel hétfőn Tallinnban 3–3-as döntetlent játszott az észtek vendégeként.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a 20. percben hátrányba került az észtek első Nemzetek Ligája-találatával, de négy perccel később Nagy Dominik pontos lövésével egyenlíteni tudott.

fotó: mlsz.hu

A szünet után a csapatkapitány Szalai Ádám már a vezetést szerezte meg a magyaroknak, és bár az észtek két szerencsés találattal fordítottak, Szalai fejjel újra egyenlíteni tudott.

A csoport másik mérkőzésén a finnek megőrizték százszázalékos mérlegüket, így biztossá vált, hogy a magyarok nem végezhetnek a kvartett élén, azaz nem juthatnak fel a B osztályba.

A sorozat egy hónap múlva folytatódik: a magyar válogatott november 15-én az észteket, majd három nappal később a finneket fogadja a Groupama Arénában.

UEFA Nemzetek Ligája, csoportkör, negyedik forduló

C-osztály, kettes csoport

Észtország–Magyarország 3–3 (1–1)
gól: Siim Luts (20.), Pátkai Máté (70., öngól), Henri Anier (79.) / Nagy Dominik (24.), Szalai Ádám (54.,81.)

A magyar válogatott összeállítása: Gulácsi Péter – Baráth Botond, Willi Orban, Kádár Tamás – Lovrencsics Gergő (Bese Barnabás), Kovács István, Nagy Ádám – Nagy Dominik (Eppel Márton 75.), Kleinheisler László (Pátkai Máté 68.) – Sallai Roland, Szalai Ádám.    

Finnország–Görögország 2–0 (0–0)
gól: Pyry Soiri (46.), Glen Kamara (89.)

A csoport állása: 1. Finnország 12 pont (5:0), 2. Görögország 6 p. (3:4), 3. Magyarország 4 p. (5:6), 4. Észtország 1 p. (3:6)

MTI

futballUEFANemzetek Ligájamagyar labdarúgó-válogatott
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek