2019. július 24. szerdaKinga

Újabb eltiltást kapott Garrett Clarke

 utolsó frissítés: 10:46 GMT +2, 2018. október 12.

Garrett Clarke, a Brassói Corona jégkorongcsapatának kanadai hátvédje nem játszhat a Dunaújvárosi Acélbikák elleni pénteki Erste Liga-mérkőzésen. Az észak-amerikai hokist csütörtökön egy mérkőzésről eltiltotta a liga fegyelmi bizottsága.

Clarke az FTC-Telekom–Brassói Corona találkozón kapott 2+10+20 perces büntetést, miután sportszerűtlen hangnemben bírálta a játékvezetői tevékenységet. A játékosra a bajnokság folyamán már másodszor szabtak ki végleges fegyelmi büntetést, így a szabályzat értelmében automatikusan el kell tiltani csapata következő mérkőzéséről.

Clarke megint cserbenhagyta csapatát - fotó: Szabó Attila

Az említett meccsen, amelyen az FTC kiütéses, 8–0-s győzelmet aratott, a vendégektől Nagy István is végleges fegyelmi büntetésben részesült, a csíkszeredai hátvéd szintén sportszerűtlenül viselkedett a játékvezetőkkel szemben, ő azonban jégre léphet a DAB elleni hazai összecsapáson.

A Brassói Corona 17 ponttal jelenleg a hatodik helyen áll a 11 csapatos magyar bázisú bajnokságban, amelyet a Csíkszeredai Sportklub vezet 30 egységgel. A mezőnyből Kjell Lindqvist játékosai szabálytalankodtak a legtöbbet, 11 mérkőzés alatt 342 büntetőpercet gyűjtöttek össze. Garrett Clarke mindent egybevetve 103 percet volt büntetetve kilenc meccsen, ezzel magasan vezeti az egyéni statisztikát.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz, ötödik játékhét

Pénteki program

18.30 Csíkszeredai Sportklub–Újpesti TE
18.30 Brassói Corona–Dunaújvárosi Acélbikák
19.00 DEAC–Gyergyói HK
19.40 Hokiklub Budapest–EV Vienna Capitals II
19.40 Schiller-Vasas HC–Fehérvári Titánok

Erste LigajégkorongGarrett ClarkeBrassói Coronaeltiltás
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek