2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Babos háromszettes meccsen kapott ki Mladenovic-tól

 utolsó frissítés: 09:34 GMT +2, 2018. október 12.

Babos Tímea három szettben kikapott párospartnerétől, Kristina Mladenovictól a 250 ezer összedíjazású linzi keménypályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A világranglistán 64. magyar játékos – aki a nyitókörben kiütötte a horvát Donna Vekicet (37.) – csütörtökön francia barátnőjével (48.) csapott össze, akivel 4–4-re állt a különmérlegük.

Az utóbbi három találkozójukat megnyerő Babos rögtön elvesztette az adogatását, ám 0:2-ről és 2:4-ről is felzárkózott. A harmadik brékhátrányból azonban már nem tudott visszajönni, így Mladenovic 39 perc alatt hozta a szettet.

A folytatásban a párosban világelső soproni teniszező bátor játékkal 4:1-re elhúzott, de 5:2-nél megtorpant, és nem tudta kiszerválni a játszmát. Ellenfele viszont 5:4-nél elbizonytalanodott, elbukta az adogatását, így Babos 1 óra 43 perc elteltével kiegyenlített.

A harmadik felvonás Mladenovic-brékkel indult, de nemsokára már a magyar játékos vezetett 3:2-re. A francia rivális 3:3-nál került ismét lépéselőnybe, és Babos 4:5-nél még visszabrékelve hárított egy meccslabdát, ám tíz perccel később már nem tudta bemutatni ezt a bravúrt, így elvesztette a 2 óra 42 perces mérkőzést.

Ez volt az első torna, amelyen ott volt a magyar játékossal új edzője, a horvát Nikola Horvat, aki hivatalosan szeptember 20-a óta irányítja a felkészülését. Babos Tímea jövő héten Luxembourgban versenyez.

Eredmény, nyolcaddöntő

Kristina Mladenovic (francia)–Babos Tímea 6:4, 4:6, 7:5

MTI

teniszWTABabos TímeaKristina Mladenovic
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek