2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Linz Open: Babos párospartnerével találkozik a második körben

 utolsó frissítés: 14:51 GMT +2, 2018. október 10.

Babos Tímea magabiztos győzelemmel mutatkozott be kedden a 250 ezer dollár összdíjazású linzi keménypályás női tenisztornán. A Donna Vekic-et 6:1, 6:1 arányban legyőző soproni játékos a második fordulóban párospartnerével, Kristina Mladenovic-csal mérkőzik meg.

A versenyeket szervező WTA honlapja szerint a világranglistán 64. magyar játékos első szettbeli sikerének kulcsa az volt a horvát Donna Vekic (37.) elleni összecsapáson, hogy az első adogatásaiból sokkal jobb arányban nyerte meg a pontokat. Babos – miután 1:1-nél hárított egy fogadóelőnyt – háromszor is brékelte riválisát, így 33 perc alatt előnybe került.

A második játszmában a második adogatásai is feljavultak a párosban világelső soproni teniszezőnek, és úgy húzott el 26 perc alatt 5:0-ra, hogy 2:0-s állásnál nyolc bréklabdát hárított. Az egyoldalú találkozó végül 1 óra 8 percig tartott.

„Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen nagyon jól ment a játék! Pedig nem egyszerű első meccset játszani egy ilyen jó ellenféllel szemben. Az a lényeg, hogy sikerült! Egyértelmű: boldog vagyok!” – nyilatkozta a mérkőzést követően honlapján Babos.

Ez az első torna, amelyen ott van a magyar játékossal új edzője, a horvát Nikola Horvat, aki hivatalosan szeptember 20-a óta irányítja Babos felkészülését.

A 25 éves teniszezőre a nyolcaddöntőben párospartnere, a francia Kristina Mladenovic vár, aki két játszmában győzte le a brit Harriet Dartot.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért)

Babos Tímea–Donna Vekic (horvát, 8.) 6:1, 6:1

MTI

teniszWTABabos Tímea
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek