2019. július 24. szerdaKinga

Matthaus el van ájulva a Dárdai vezette Herthától

 utolsó frissítés: 22:09 GMT +2, 2018. október 09.

Lothar Matthäus rendkívül pozitívan értékelte Dárdai Pál munkáját, amelyet a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként végez immár negyedik éve.

„Rendkívüli fejlődés tapasztalható a fővárosiaknál, ez egyszerűen tagadhatatlan. A legszebb dolog az, hogy most már nagyon szórakoztató nézni a csapat játékát” – írta Matthäus a német SkySport honlapján megjelent elemzésében. Kiemelte, a Herthánál régebben a masszív, fegyelmezett védekezésre helyezték a hangsúlyt, manapság viszont nagyszerű futballt mutatnak be és ez győzelmeket eredményez.

Dárdai Pált úgy jellemezte: őrültje a sportágnak, ráadásul labdarúgócsaládból származik. "Ő nem egyszerűen a Hertha edzője. Ami ott történik, annak köze van a családhoz, a különleges kapcsolathoz, a szerelemhez. A Hertha szereti őt, ő pedig szereti a Herthát. Nagyszerű dolog látni, hogy az edző, a klub és a csapat összeillik” – magyarázta.

A szakkommentátor hangsúlyozta, a magyar edzőnek nagyon világos terve van a pályafutásával kapcsolatban, másrészt remekül át tudja adni gondolatait, ötleteit a játékosainak.

A játékosként világ- és Európa-bajnok, aranylabdás, 150-szeres német válogatott Lothar Matthäus 2004 és 2006, Dárdai Pál pedig 2014 és 2015 között volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A Hertha BSC hét forduló után ötödik helyen áll a Bundesliga tabelláján.

MTI

Lothar MatthäusHertha BSCDárdai PálBundesligafutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek