2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Halep sérülése komolynak hangzik, kihagyhatja a vb-t

 utolsó frissítés: 16:47 GMT +2, 2018. október 03.

Kérdésessé vált Simona Halep részvétele az október 21-én kezdődő szingapúri WTA-világbajnokságon. A világelső román teniszező kedden bejelentette, hogy gerincsérvet diagnosztizáltak nála, egyelőre nem tudni, pontosan mennyit kell kihagynia.

A Roland Garros női egyesének címvédője egymás után négy mérkőzést veszített el az augusztusi és szeptemberi hónapban. Előbb a Cincinatti Masters döntőjében maradt alul a holland Kiki Bertens-szel szemben, majd a US Open első fordulójában az észt Kaia Kanepi győzte le két szettben.

Halep több hetes pihenő után tért vissza a WTA-sorozatba, de ott folytatta ahol abbahagyta, a vuhani torna második körében verséget szenvedett a szlovák Dominika Cibulkovától. Ezen a mérkőzésen már hátfájdalmak kínozták, többször is a fizioterapeuta segítségére szorult.

Bár közel sem volt százszázalékos állapotban, a pekingi China Openen is elindult, de csak fél órát töltött a pályán: miután 6:1-re elbukta az első játszmát a világranglistán 116., tunéziai Ons Jabeur ellen, feladata a mérkőzést.

Simona Halep kedden a következőket írta a Twitteren: „Hello mindenki, szeretnék egy gyors frissítést adni az állapotomról. Az MRI-vizsgálat kimutatta, hogy porckorongsérvem van. A következő napokban konzultálok az orvosokkal, remélem minél hamarabb visszatérhetek, tájékoztatlak titeket a fejleményekről. Köszönöm a támogatást!

teniszWTASimona Halepsérülés
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek