2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Halep Vuhanban tér vissza a halovány US Open után

 utolsó frissítés: 00:00 GMT +2, 2018. szeptember 24.

Három nappal a vuhani tenisztorna első mérkőzései előtt Simona Halep megérkezett a kínai nagyvárosba. A szervezők R.G feliratú virágcsokorral fogadták a világelső román teniszezőt, ezzel utaltak arra, hogy az idei Roland Garroson megnyerte pályafutása első Grand Slam-trófeáját.

A francia nyílt teniszbajnokság női egyesének bajnoka a US Openen már az első körben kiesett, az észt Kaia Kanepitől szenvedett kétszettes vereséget. Simona Halep azóta nem vett részt egyetlen tornán sem, de a világranglistát így is fölényesen vezeti, a második helyezett Caroline Wozniacki hátránya 2086 pont.

Embed from Getty Images

A kemény pályás kínai bajnokságon Halep papíron a legnagyobb favorit, ennek megfelelően különleges fogadtatásban részesült csütörtök reggel a vuhani reptéren: a szervezők virágcsokorral várták, amelyen az R.G felirat szerepelt. Halep három elveszített GS-döntő után májusban megnyerte első nagy fináléját, az utolsó mérkőzésen az amerikai Sloane Stephens-t győzte három játszmában.

A vuhani tenisztorna szeptember 23-án kezdődik, Halep azért érkezett meg korábban, hogy a következő napokban alkalmakozdjon a játékfelülethez, az időjárási körülményekhez, ugyanakkor a szervezetének az átálláshoz is időre van szüksége. A román teniszezővel nem tartott Ázsiába edzője, Darren Cahill, aki Pekingben és Szingapúrbán már ott lesz Halep mellett.

Lelátó / Mediafax.ro

Simona HalepWTAtenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek