2024. március 29. péntekAuguszta

FK Csíkszereda: vereség Szászrégenben, elúszott a hibátlan mérleg

 utolsó frissítés: 21:44 GMT +2, 2018. szeptember 08.

Az FK Csíkszereda meglepetésre nem tudott pontot szerezni szászrégeni kiszállásán a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának pénteki játéknapján.

Valentin Suciu csapata kettős sikerrel kezdett az erdélyi csoportban, a piros-feketék előbb Barcarozsnyón nyertek 4–0-ra, majd a Székelyudvarhelyi FC elleni székely rangadón is diadalmaskodtak, utóbbin 3–1 arányban.

A Szászrégeni Lendület (Avântul) az első fordulóban Tasnád csapatával játszott gól nélküli döntetlent hazai pályán, majd minimális különbségű vereséget szenvedett a Barcarozsnyói Olimpic Cetate vendégeként (1–0).    

A feljutást idén is megpályázó FK Csíkszereda hibátlan mérlegét elrontotta a Maros megyei csapat. Dan Răzvan legénysége éppen a listavezető ellen szerezte meg első győzelmét a bajnokságban. A házigazdák és a mérkőzés egyetlen gólját Cristian Chirilă jegyezte az 57. percben.

Az FK Csíkszereda legközelebb csütörtökön (szeptember 13-án) lesz pályán, a csíkiak a Románia Kupa negyedik fordulójában a Liga 2-ben érdekelt Bákói Aerostarral játszanak, a továbbjutás egy meccsen dől el, ezt a székely városban rendezik.

Kihasználva az FK Csíkszereda botlását, a Kolozsvári Sănătatea átevette a vezetést az erdélyi csoportban, a „zöld vírusok” mindhárom pontot otthon tartották a barcarozsnyói csapat ellen. A Kolozsvári CFR tartalékai Désen remiztek, miközben a Marosvásárhelyi MSE legyőzte a Szászrhermányi FC-t és hat ponttal áll a tabella élmezőnyében.

A Székelyudvarhelyi FC első sikerét pipálta ki az új szezonban azzal, hogy felülmúlta odahaza a Radnóti SK-t. Elsőször nyert a Besztercei Gloria is, amely három góllal volt jobb a Medgyesi Gaz Metan másodszámú csapatánál, míg a tansádi alakulat döntetlent játszott Tordán.      

Frissítés: a forduló utolsó mérkőzése után már a Nagybányai Minaur vezeti az erdélyi csoportot. A máramarosiak a megyei rivális Lénárdfalvi SK-t 1–0-ra verték saját szurkolóik előtt, így az FK Csíkszeredát és a Kolozsvári Sănătateát is megelőzték, utóbbit jobb gólaránnyal. A bajnokság állása itt érhető el.

Liga 3, ötös csoport, harmadik forduló

Pénteki eredmények

Szászrégeni Avântul–FK Csíkszereda 1–0 (0–0)
gól: Cristian Chirilă (57.)

Kolozsvári Sănătatea–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 1–0 (0–0)
gól: Cristian Paul (67., büntetőből)

Tordai Arieșul–Tasnádi Unirea 1–1 (0–1)
gól: Valentin Marcu (83., büntetőből) / Raul Stanciu (12.)

Marosvásárhelyi MSE–Szászhermányi FC 2–1 (2–1)
gól: Mihály Zoltán (9.), Rareș Ruja (27.) / Claudiu Frânariu (24.)

Besztercei Gloria–Medgyesi Gaz Metan II 4–1 (3–0)
gól: Ovidiu Stoianof (2., 36.), Roberto Hasnaş (45+1.), Alexandru Cilean (58.) / Răzvan Trif (53. büntetőből)

Dési Unirea–Kolozsvári CFR II 0–0

Székelyudvarhelyi FC–Radnóti SK 3–1 (2–1)
gól: Cosmin Stăncuțu (26.), Robert Bolozan (29.), Lakatos Miklós

Szombaton

Nagybányai Minaur–Léndárdfalvi SK 1–0 (0–0)
gól: Răzvan Lupu (75.)

Nyitókép: Halmágyi Zsolt / FK Csíkszereda - Facebook

futballLiga 3FK Csíkszereda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek