2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Ilyen még nem volt: magyar teniszezőnek drukkolhatunk a US Open döntőjében

 utolsó frissítés: 10:02 GMT +2, 2018. szeptember 07.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic péntek hajnalban bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyének fináléjába. A magyar-francia kettős az elődöntőben az ausztrál Samantha Stosurt és a kínai Csang Suajt győzte le a New York-i Louis Armstrong Stadionban.

Idei második GS-döntőjükre készülnek - fotó: usopen.org

A 25 éves soproni lány az első magyar játékos, aki a felnőttek között döntőt játszhat a tengerentúli Grand Slam-tornán.

Az US Open honlapja szerint Babosék elődöntője 1 óra 35 percet tartott. Rögtön az első gémben elvették az ellenfél adogatását, s bár Stosurék azonnal válaszolni tudtak, 4–4-nél újabb bréklabdához jutott Babos és Mladenovic, amit sikerült kihasználniuk. Ezt követően nullára hozták a saját adogatójátékukat, így 32 perc alatt előnybe kerültek.

A második szett úgy kezdődött, mint az első, a magyar-francia páros megszerezte a vezetést egy brékkel. Az előnyt sokáig megőrizték Babosék, de 5–4-nél nem tudták kiszerválni a meccset, Stosur és Cseng egyenlített, majd egy hosszú játék után már ők álltak közelebb a játszma megnyeréséhez. Végül a tie-breakben dőlt el a szett és a mérkőzés is. A rövidítésben egyértelműen jobb volt a magyar-francia kettős, amely 6–2-nél négy meccslabdához jutott: a harmadikat sikerült értékesíteni, s ezzel meglett a döntőbe jutás.

A szerb származású Kristina Mladenovic és a páros világranglista élén álló Babos Tímea az év elején az Australian Openen is döntőt játszott, az orosz Jekatyerina Makarovát és Jelena Vesznyinát 6–4, 6–3-ra múlták felül a Melbourne Parkban.

A US Open női párosának másik ágán a 13. helyen kiemelt Ashleigh Barty (Ausztrália) és CoCo Vandeweghe (Egyesült Államok) jutott be a fináléba, amelyet vasárnap este, kelet-európai idő szerint 20 órától rendeznek.

US Open, női páros – elődöntő

Babos Tímea/Kristina Mladenovic (magyar-szerb, 2.)–Samantha Stosur/Csang Suaj (ausztrál-kínai) 6:4, 7:6 (7:4)

Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova (cseh-cseh, 1.)–Ashleigh Barty/CoCo Vandeweghe (ausztrál-amerikai, 13.) 4:6, 6:7 (6:8)

teniszUS OpenWTABabos Tímea
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek