2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Érdekes párosítás jött össze a US Open női döntőjében

 utolsó frissítés: 13:11 GMT +2, 2018. szeptember 07.

Serena Williams egy győzelemre van attól, hogy beállítsa Margaret Court rekordját és megnyerje pályafutása 24. Grand Slam-tornáját egyéniben. A rutinos amerikai teniszező a US Open női egyesének szombat esti döntőjében húszéves japán lánnyal, Oszaka Naomival találkozik.

Egy évvel kislánya születése után Serena Williams bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság döntőjébe. A korábbi világelső a US Open tizenegyedik játéknapjának első elődöntőjében a lett Anastasija Sevastovát ejtette ki rendkívül meggyőző játékkal. A balti államból érkező teniszező jól kezdett, az első játszmában 2–0-ra vezetett, de a folytatásban nem tudott élni brékelőnyét. Williams kiegyenlített, és 6–3-ra nyerte a szettet. A másodikban hengerelt az egyéniben hatszoros US Open-bajnok, mindegyik játékot behúzta, így a mérkőzés csupán 66 percet tartott.

A 2017-es Madison Keys–Sloane Stephens finálé után nem jött össze az újabb amerikai házidöntő a nőknél. Pedig a fogadóirodák oddsai alapján a legjobb négy között Keys valamivel esélyesebb volt a továbbjutásra, mint Oszaka Naomi, mégis a japán lány örülhetett a végén. Keys nem játszott rosszul, 13 bréklabdát harcolt ki, de a szenzációs formában teniszező Oszaka az összeset hárította. „Azt éreztem, ha sikerül elvennem az adogatását, visszajöhetek a meccsbe. Aztán amikor eljutottam a brékpontig, mindig jött egy ásszal, nyerővel, vagy valami hasonlóval” – nyilatkozta a 6:2, 6:4 arányban alulmaradt Keys, aki tavaly a döntőben veszített New Yorkban.

Oszaka az amerikai bajnokság előtt még nem szerepelt GS-torna negyeddöntőjében sem, pályafutása első nagy sikerét tavasszal ért el, amikor megnyerte a rangos Indian Wells-i eseményt.

A női döntő szombaton késő este, román idő szerint 23 órakor kezdődik. Serena Williams és Oszaka Naomi eddig egyszer találkozott egymással, idén márciusban a Miami Open az ázsiai teniszező nyert két szettben, 6:3, 6:2-re.   

Korábban beszámoltunk arról, hogy női párosban Babos Tímea és Kristina Mladenovic az Australian Open után a US Open párosversenyét is megnyerheti. Ehhez a magyar-francia párosnak a vasárnap esti döntőben az Ashleigh Barty– CoCo Vandeweghe ausztrál-amerikai kettőst kell legyőzni.

US Open, női egyes, elődöntő

Serena Williams (amerikai, 17.)–Anastasija Sevastova (lett, 19.) 6:3, 6:0

Madison Keys (amerikai, 14.)–Oszaka Naomi (japán, 20.) 2:6, 4:6

Serena WilliamsUS OpenWTAteniszOszaka Naomi
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek