2024. március 29. péntekAuguszta

Jégkorong: már 12 pontja van a Brassói Corona csapatának

 utolsó frissítés: 20:19 GMT +2, 2018. szeptember 06.

Négy alapszakaszbeli mérkőzés után 12 ponttal vezeti a román jégkorong-bajnokság tabelláját a Brassói Corona.

A svéd Kjell Lindqvist és Marius Trandafir együttese hétvégén a Székelyföldi Jégkorong Akadémia és a Sapientia EMTE közös, a ligában újoncnak számító csapatát iskolázta le egymás után kétszer. Mindkét mérkőzés 16:1 arányú hazai sikerrel végződött, majd kedden és szerdán a Bukaresti Steaua is nagy különbségű vereséget könyvelt el a brassói jégcsarnokban. A Nelu Alexe és Ioan Timaru által irányított „katonák” 7:1-re, illetve 13:2-re kaptak ki a Farkasoktól.

Amint arról korábban hírt adtunk, az új szezonban a Steaua Kézdivásárhelyen játssza hazai mérkőzéseit, mivel a bukaresti Mihai Flamaropol Műjégpálya újjáépítési munkálatai továbbra sem fejeződtek be.

A Brassói Corona legközelebb már nem számíthat könnyű mérkőzésre, vasárnap ugyanis Gyergyószentmiklósra látogatnak a sárga-kékek. A Gyergyói HH a Progym jogutódjaként a nyáron jelentősen megerősödött, a székely jégkorongklub vezetőinek sikerült több olyan légióssal megállapodniuk, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a hokivilág második legerősebb bajnokságában, az orosz bázisú KHL-ben. Sőt, a 36 éves Pavel Vorobjev a sportág csúcsának számító NHL-ben is megfordult, a Chicago Blackhawks csapatában.

A Gyergyói HK–Brassói Corona összecsapás előtt a bajnokság két csíkszeredai mérkőzéssel folytatódik, a címvédő Sportklub csütörtökön és pénteken a Sapientia U 23-mal játszik páros meccset. A 18.30-tól kezdődő találkozókra ingyenes a belépés.   

jégkorongBrassói Corona
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek