2019. május 20. hétfõBernát, Felícia

Bevette Szászhermányt, továbbjutott a kupában az FK Csíkszereda

 utolsó frissítés: 13:24 GMT +2, 2018. augusztus 29.

Az FK Csíkszereda felnőtt csapata bejutott a labdarúgó Románia Kupa negyedik körébe azzal, hogy 2–0-ra legyőzte idegenben a szintén harmadosztályú FC Szászhermányt.

A Brassó megyei faluban rendezett keddi mérkőzésen a csapatkapitány Bajkó Barna szerezte a csíkiak mindkét gólját: a székely válogatott csatár az 57. percben Soufiane Jebari szabadrúgása, majd a 74. percben Bara Levente beadása után fejelte a kapuba a labdát.

„Az első félidőben több tévedésünk is volt, de örülök, hogy hamar tudtunk javítani és nem kaptunk gólt – nyilatkozta az fkcsikszereda.ro-nak Valentin Suciu vezetőedző – Beszédes az is, hogy az ellenfél első veszélyesebb kapura rúgása, ami tényleg kapura ment az a 75. perc környékén volt. De, a jövőben jobban oda kell figyelni, mert ez nem lesz elég ahhoz, amit mi el szeretnénk érni, épp ezért meg kell értsék a játékosok is, hogy a futballért rengeteget kell tenni.

Ha, elbújunk az ellenfél háta mögé, akkor biztos, hogy nem fogunk találkozni a labdával. De, ezeket a tévedéseket orvosolni fogjuk és remélem, hogy a következő mérkőzésen nem fog megtörténni. Amit hiányolok, hogy a gólok előtt nem voltunk igazán veszélyesek a kapura, de aminek nagyon örvendek az-az, hogy ezúttal sem kaptunk gólt és remélem ezt sokáig tudjuk őrizni! Most a legfontosabb, hogy gyorsan kipihenjük a mai meccset, mivel pénteken bajnokit játszunk” – mondta a tréner.

A Románia Kupa küzdelmei szeptember 2-án folytatódnak a negyedik fordulóval, a győztesek a legjobb 32 együttes közé kvalifikálnak.

Az FK Csíkszereda múlt héten idegenbeli győzelemmel rajtolt a Liga 3 ötös számú, erdélyi csoportjában. Valentin Suciu játékosai gól nélküli első félidő után 4–0-ra diadalmaskodtak a Barcarozsnyói Olimpic Cetate ellen, Soufiane Jebari duplázott, ugyanakkor Bajkó Barna és Bara Levente is eredményes volt.

Pénteken (augusztus 31-én) 18 órától az FK Csíkszereda a Székelyudvarhelyi FC-vel játszik hazai pályán.

FK Csíkszeredalabdarúgó Románia Kupafutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek