2024. március 29. péntekAuguszta

Bagoly Levente második lett a kirgizisztáni kerékpárversenyen

 utolsó frissítés: 17:38 GMT +2, 2018. augusztus 28.

Kiváló helyezést ért el Bagoly Levente a kirgizisztáni Silk Road Mountain Race elnevezésű viadalon, a sepsiszentgyörgyi kerékpározó közel száz indulóból lett második a közép-ázsiai országban rendezett embert próbáló terepversenyen.

A verseny hivatalos Instagram-oldalán található információk szerint Bagoly az 1725 kilométeres távot kilenc nap, három óra és harminc perc alatt teljesítette. A tekerés során nyakfájdalmakkal is meg kellett küzdenie, de végül sikerült másodikként célba érnie.

And @bagolylevi is the second rider to make it to the finish line, with a time of 9 days 3 hours 30 minutes! He's been struggling with serious neck pain for many miles but pushed on through despite it all. An incredible ride! Photo @giovizz81 - - - #bikepacking #biketouring #cycletouring #outsideisfree #adventure #adventurebybike #fromwhereiride #roadslikethese #endurance #mountainbiking #cycleadventures #ultracycling #srmrno1 #silkroadmountainrace #dressliveride

A post shared by PEdALED SilkRoad Mountain Race (@silkroadmountainrace) on

Bagoly Levente saját építésű biciklivel nevezett be az első alkalommal kiírt Selyemút Hegyi Versenyre, azzal a céllal, hogy első tíz kerékpározó között zárja a megmérettetést. A szabályok alapján a versenyzők nem kaphattak segítséget a csomagjuk szállításában, ugyanakkor szállást sem foglalhattak magunknak a rajt előtt. A székely bringás a Lelátó.ro-nak itt mesélt szenvedélyéről, illetve a kirgizisztáni erőpróba előkészületeiről.

„A fejlődő hegyi országban nincsen aszfaltozott úthálózat, tehát végig földutakon fogunk tekerni, a Tian-Shen hegyvonulatban kacskaringózva, többször meghaladva a 3500 méteres szintmagasságot. A legnagyobb kihívás a magaslati rosszullét, és a napi energiaszint fenntartása benzinkutak, vendéglők és szupermarketek hiányában. Ugyanakkor az idő is szélsőségessé válhat. Augusztusban nappal plusz 30 fok is lehet, de a hajnalok során akár havazásokra is számíthatunk” – mondta portálunknak a versenyt megelőzően.

Amint azt Facebook-oldalán közölte, mostani teljesítményét édesapjának dedikálja, amiért ő mindig támogatta.

kerékpározásBagoly LeventeSilk Road Mountain Race
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek