2024. március 29. péntekAuguszta

Európa Liga: nagyon simán továbbment a Kolozsvári CFR

 utolsó frissítés: 13:13 GMT +2, 2018. augusztus 17.

Kettős sikerrel jutott be csütörtök este az UEFA Európa Liga utolsó selejtezőkörébe a Kolozsvári CFR, amely 7–0-s összesített eredménnyel ütötte ki a sorozatból az Alashkert FC-t.

A román és az örmény bajnok párharcában már az odavágón eldőlni látszott a továbbjutás, mivel a CFR 2–0-ra nyert Jerevánban. A kolozsvári mérkőzésen a Liga 1 címvédője újból igazolta, hogy klasszisokkal jobb az Alashkertnél.

A fehér szerelésben játszó hazaiak az elejétől a végéig irányították a meccset és öt gólig jutottak. Emmanuel Culio tizenegyesből szerezte meg a vezetést, majd Billel Omrani lőtt kapufás gólt. A második félidőben Ovidiu Hoban egy szöglet után fejelte a hálóba a labdát, majd Omrani is betalált fejjel George Țucudean passzából. A végeredményt Sebastian Mailat állította be a hosszabbítás első percében.

A főtáblára kerülésért a hazai pontvadászat éllovasa az F91 Dudelange (luxemburgi)–Legia Warszawa (lengyel) párharc győztesével találkozik.

Szintén csütörtökön az Universitatea Craiova kiesett az Európa Liga selejtezőjéből. A Románia Kupa legutóbbi kiírásának győztese az idegenbeli 3–1 arányú kudarc után nem tudott visszavágni hazai pályán az RB Leipzignek. A második mérkőzésen a lipcseiek az osztrák Marcel Sabitzer góljával kerültek előnybe az első félidő végén. Petre Baicu a 85. percben egyenlített ki, a vége 1–1 lett. 

A FCSB Harlem Gnohéré hosszabbításban fejelt góljával győzte le 2–1-re a Hajduk Splitet és jutott tovább a play-off körbe. A román érdekeltségű mérkőzéseket itt foglaltuk össze bővebben.

UEFA Európa Liga, 3. selejtezőkör

Kolozsvári CFR–Alashkert FC (örmény) 5–0 (2–0)
Kolozsvár, Dr. Constantin Rădulescu Stadion
játékvezető: Vilhjalmur Thorarinsson (izlandi)
gól: Culio, (19., büntetőből) Omrani (45+1., 62.), Hoban (58.), Mailat (90+1.) 
sárga lap: Sztojkovics
Továbbjutott a CFR 7–0-s összesítéssel

CFR: Vâtcă – Peteleu, Vinícius, Mureșan, Camora – Djokovic (Bordeianu 56.), Hoban, Culio (Ioniță 64.) – Păun, Țucudean, Omrani (Mailat 69.). Vezetőedző: Antonio Conceicao.

Alashkert: Cancaerivcs – Zeljkovics, Sztojkovics, Pranznovsky, Dagbasjan – Grigorjan, Artur Jedigarjan – Nenadovics (Romero Jr 58.), Szekulics (Dasjan 58.), Artak Jedigarjan – Manucsarjan. Vezetőedző: Varuzsan Szukiaszjan.

Universitatea Craiova–RB Leipzig (német) 1–1 (0–1) 
Továbbjutott a Leipzig 4–2-es összesítéssel

FCSB–Hajduk Split (horvát) 2–1 (0–0)
Továbbjutott a FCSB 2–1-es összesítéssel

futballUEFAKolozsvári CFR
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek