2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Rogers Kupa: Rafa Nadal elrontotta a fiatal görög szülinapját

 utolsó frissítés: 10:53 GMT +2, 2018. augusztus 13.

A női bajnoksághoz hasonlóan a férfiaknál is a világelső diadalmaskodott az idei Canadian Openen, a torontói döntőben Rafael Nadal két szettben, 1 óra 43 perc alatt győzte le Sztefanosz Cicipaszt.

A fiatal görög teniszező, aki éppen vasárnap töltötte be huszadik életévét, a Rogers Kupán Damir Dzumhurt, Dominic Thiemet, Novak Djokovicsot, majd a negyeddöntőben Alexander Zverevet is legyőzte. Aztán a legjobb négy között a wimbledoni torna döntőse, a dél-afrikai Kevin Anderson sem tudta megállítani a nagy formában játszó Cicipaszt.

A spanyol klasszis viszont már túl nagy falatnak bizonyult, Nadal Monte-Carlo, Barcelona, Róma, illetve a párizsi Roland Garros után Kanadában idei ötödik tornagyőzelmét szerezte meg, ez az első 2018-as sikere kemény pályán. Torontói menetelése során az ibériai ász még Benoit Paire, Stanislas Wawrinka, Marin Cilic és Karen Hacsanov ellen nyert.    

A vasárnapi fináléban Nadal mindössze 35 perc alatt került szettelőnybe, adogatásait rendkívül magabiztosan hozta, és egymás után kétszer brékelte a jóval rutintalanabb ellenfelét.

A második játszma legelején Cicipasz megint elbukta a szerváját, Nadal 2–0-ra, majd 4–2-re és 5–3-ra is vezetett, de a görög váratlanul feljött 5–5-re és egy jó adogatójátékkal egy gémre került az egyenlítésről. Sőt, az athéni játékosnak a második játszma tizenegyedik játékában szettlabdája volt, Nadal azonban menteni tudott a háló segítségével. Rafa végül a tie-breakben zárta le a finálét, végeredmény: 6:2, 7:6 (7:4)

Simona Halep montreali diadaláról itt számoltunk be, a román teniszező harmadik trófeáját szerezte meg idén.    

teniszATPRafael Nadal
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek