2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Idei harmadik tornagyőzelmét pipálta ki Simona Halep

 utolsó frissítés: 09:45 GMT +2, 2018. augusztus 13.

Simona Halep megnyerte vasárnap a 2,82 millió dollár összdíjazású montreali WTA-tornát, miután a haromszettes döntőben 7:6 (8:6), 3:6, 6:4-re legyőzte az amerikai Sloane Stephenst. A román világelsőnek ez az idei harmadik tornagyőzelme a januári Sencsen Open és a Roland Garros után. 

fotó: Twitter / Xinhua Sports

Halep, aki Montrealban matematikailag bebiztosította részvételét a szingapúri világbajnokságon, 2016 után másodszor diadalmaskodott a kanadai tornán. Vasárnap este 2 óra 41 perc játék után sikerült győznie, egy rendkívül kiegyensúlyozott mérkőzés végén. Halep zsinórban hatodszor múlta felül a WTA-világranglista harmadik helyén álló ellenfelét, Stephens ezt megelőzően két hónapja a Roland Garros döntőjében is kikapott a konstancai teniszezőtől.

Az első játékot Stephens nyerte, de aztán Halep elhúzott 4:1-re. Az amerikai játékos egyenlített, Halep brékelt, de Sloane 6:5-re fordított, és két szettlabdája is volt, amit nem tudott érvényesíteni, Halep rövidítésbe tolta a játszmát. Simona gyengén kezdte a tie-breaket, az amerikai lány 4:0-ra és 5:1-re is vezetett, ám Halep, miután újabb két szettlabdát mentett, fordítani tudott a rövidítéstben és 8:6-ra hozta a játszmát.

A második szettben Halep fáradni látszott, sok ki nem kényszerített ütött, és a magabiztosabban játszó Stephens 3:1, 4:2 és 5:3 után 6:3-ra nyert. A döntő játszmában Halep kezdett jobban, 2:0-ra vezetett, de nagyon fáradtnak tűnt, és Stephens kiegyenlített. Halep rejtett energiáit mozgósítva brékelt és a nyomás alatt hibázó Stephens megtorpanását kihasználva 5:2-re elhúzott, meccslabdához jutott, de elhibázta. Stephens 5:3-nál újabb meccslabdát mentett feljött egy gémre. Simona ismét a meccsért adogathatott, és ezt a lehetőséget már nem hagyta ki.

Halep négy ászt és hét kettőshibát ütött, a megszokottnál gyengébben adogatott, 59 százalékot teljesített az első, és mindössze 25 százalékoot a második szervánál. Simona 22 nyerőt ütött, de elkövetett 43 ki nem kényszerített hibát is. Stephens nem ütött ászt, de vétett négy kettőshibát, első szervája 63 százalékban, a második 23 százalékbanban jött be. 29 nyerője mellé 40 ki nem kényszerített hiba társult.

Agerpres

teniszWTASimona Halep
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek