2019. április 20. szombatTivadar

Kapás Boglárka aranyérmes 200 méter pillangón az Európa-bajnokságon

 utolsó frissítés: 21:10 GMT +2, 2018. augusztus 06.

Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méter pillangón a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság hétfői versenynapján. A 25 éves magyar versenyző 2:07.13 perces egyéni csúccsal csapott célba, a szám másik magyarja, a két évvel ezelőtt ezüstérmes Szilágyi Liliána 2:08.69-cel a hatodik lett.

A két magyar egymás mellől rajtolt a döntőben, ötven méter után ők zárták a mezőnyt, majd Kapásnak sikerült jobban ritmust váltani, és 150 méternél ötödik volt. Egy gyönyörű fordulóval rögtön a dobogó közelébe ért és fantasztikus hajrával nyert.

"Nagyon örülök, csak annak nem, hogy nem sikerült 2:07 alatt úsznom. Biztos vagyok benne, hogy tudok. Kicsit csodálkoztam a Lilun, hogy nem kezdett erősen, a német lányról tudtam, mit fog úszni. Nagyon fontos ez a győzelem a karrieremben" - mondta Kapás.

"Körülbelül fél éve vagyunk rajta újra a pillangón, szóval biztosan van még benne, és addig nem is nyugszom, amíg nem lesz meg az a 2:06-os idő" - válaszolta az MTI érdeklődésére Kapás, aki hozzátette, szívesen vállalná ezt a számot a tokiói olimpián is.

Szilágyi elmondta, örül annak, hogy hosszú idő után elégedetten szállhatott ki a medencéből.

Robert Glință negyedik 100 háton

A szombaton 50 méter háton ezüstérmet nyerő Robert Glințănek most nem jött össze az érem, 9 századdal elmaradva a dobogótól negyedik helyen végzett. A Dinamo București 21 éves versenyzőjének időeredménye 53.81. 

Glinţă a harmadik legjobb idővel került a döntőbe, amit végül az orosz Kliment Kolesnikov nyert meg 52.53-as idővel. A második a szintén orosz Evgeny Rylov lett 52.74-es eredménnyel, míg a harmadik helyet a görög - az elődöntőben még a román versenyzőnél gyengébbet úszó - Apostolos Christou szerezte meg az 53.72-es idejével.

Más román érdekeltség nem volt a hétfői döntőkben és elődöntőkben.

Hosszú és Burián döntőben

Háromból két magyar jutott a keddi fináléba a hétfői elődöntőkből: Hosszú Katinka és Burián Katalin 100 méter háton sikerrel vette az akadályt, Cseh László 50 méter pillangón viszont kilencedik lett, így csak tartalékként várhatja a holnapi döntőt.

A magyar érdekeltségű elődöntők közül elsőként a női 100 méter hátat rendezték, amelyben a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, illetve Burián Katalin is vízbe ugrott: a 29 éves klasszis 59.67 másodperces idővel a második, Plagányi Zsolt tanítványa pedig - délelőtti egyéni csúcsát tovább javítva -1:00.01 perccel a hetedik helyen került a keddi fináléba.

Cseh László 50 méter pillangón borzalmasan rajtolt, egy tizeddel rosszabbul mint a többiek, így is 23.48 másodperccel negyediknek csapott célba, ugyanakkor hét századdal lemaradt a döntőből, és kilencedik lett. (hírszerk./mti)

úszás
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek