2024. március 29. péntekAuguszta

Csereemberek góljával mentett pontot a Sepsi OSK

 utolsó frissítés: 23:08 GMT +2, 2018. augusztus 04.

A félidőben hátrányban álló Sepsi OSK egy pontot szerzett az Astra Giurgiu vendégeként az élvonalbeli román labdarúgóbajnokság alapszakaszának harmadik fordulójában.

A szombati bajnokin Marius Măldărășanu csapata már a harmadik percben vezetett. Az első fordulókban két gólt szerző Llullaku ezúttal előkészítőként jeleskedett, az albán csatár beadását Buș továbbította egyből kapura – Niczuly beleért ugyan a labdába, de nem sikerült megakadályoznia a gólt.

Ezt követően mindkét oldalon voltak gólszerzési lehetőségek, az újabb találatra viszont a 61. percig kellett várni. A nyári szünetben igazolt Mensah meglépett a jobb szélen, majd köténypasszal hozta kihagyhatatlan helyzetbe a középen érkező Szimonovszkit, aki ballal nem hibázott. A ghánai középpályás és a macedón csatár egyszerre lépett pályára, nyolc perccel az egyenlítő gól előtt.

A folytatásban nem változott az eredmény, a Sepsi OSK kipipálta szezonbeli első döntetlenjét az FC Hermannstadt elleni vereség, illetve az Universitatea Craiovával szembeni győzelem után. Eugen Neagoe együttesének három forduló után négy pontja van, míg az Astra Giurgiunak öt. A Liga 1 2015/16-as idényének bajnoka a FCSB legyőzésével mutatkozott be, majd a Poli Iași otthonában játszott döntetlent.

Liga 1, alapszakasz, 3. forduló

Giurgiu, Marian Anastasovici Stadion, játékvezető: Adrian Cojocaru

Astra Giurgiu–Sepsi OSK 1–1 (1–0)
gól: Buș (3.), ill. Szimonovszki (61.)
sárga lap: Buș (52.), Stan (83.), ill. Nouvier (31.), Szimonovszki (54.), Mensah (74.)

Astra (4–2–3–1): Plamen Iliev – Alexandru Stan, Florin Bejan, Erico da Silva, Claudiu Belu-Iordache – Filip Mrzljak, Ciprian Biceanu (Julien Begue 70.), Laurențiu Buș (Denis Alibec 57.), Neluț Roșu (Moise 82.), Silviu Balaure – Azdren Llullaku. Vezetőedző: George Mulțescu.

Sepsi (4–2–3–1): Niczuly Roland – Gabriel Moura, Ousmane Viera, Igor Jovanovic, Daisuke Sato – Gabriel Vasvari, Stefan Velev – Yasin Hamed (Stephan Drăghici 36.) Fülöp István (Marko Szimonovszki 53.), Bryan Nouvier (Joseph Mensah) – Ibrahima Tandia. Vezetőedző: Eugen Neagoe.

Pénteki eredmény

Universitatea Craiova–FC Botoșani 2–2 (2–1)
gól: Alexandru Mitriță (21., 35., előbbit tizenegyesből), ill. Fülöp Lóránd, George Miron (54.)

futballLiga 1Sepsi OSKAstra Giurgiu
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek