2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Foci-vb: jótékony célra ajánlotta fel pénzjutalmát a horvát válogatott (frissítve)

 utolsó frissítés: 11:38 GMT +2, 2018. július 19.

Hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlotta fel a világbajnokságon döntős horvát labdarúgó-válogatott a teljes pénzjutalmát.

A Zlatko Dalic szövetségi kapitány, valamint a játékosok és a teljes stáb által a nemzeti együttes Facebook-oldalán közzétett nyilvános levélben felhívták a figyelmet az ország nehéz helyzetére, s reményüket fejezték ki, hogy ezzel a gesztussal legalább néhány gyerek nyarát szebbé tudják tenni.

„Sok gyermek van, aki még nem látta a horvát tengerpartot, pedig mindenki megérdemelné, hogy legalább egy hetet eltöltsön ott” – írták közleményükben a csapat tagjai.

A horvát válogatott döntős szereplésével 28 millió dollárt keresett a világbajnokságon. A vasárnapi aranymeccsen a francia csapat 4–2-re nyert.

MTI

Frissítés: álhír volt a felajánlás

Álhír, hogy hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlotta fel a világbajnokságon döntős horvát labdarúgó-válogatott a teljes pénzjutalmát. Az EFE spanyol hírügynökség a Dnevno horvát portálra hivatkozva azt írta: egy horvát újságíró, Igor Premuzic az igazi szerzője a levélnek, amelyet Zlatko Dalic szövetségi kapitány nevében írt. Ebben többek között az szerepel, hogy a válogatott tagjai így akarják felhívni a figyelmet az ország nehéz helyzetére.

A hírt mi is átvettük, a hibáért elnézését kérünk olvasóinktól!

válogatottakoroszországi foci-vbfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek