2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Füves pályán is remekel a második legjobb román teniszező

 utolsó frissítés: 21:40 GMT +2, 2018. június 21.

A Roland Garros után a birminghami Nature Valley Classic elnevezésű tenisztorán is megmérkőzik Mihaela Buzărnescu és a világranglistán ötödik Elina Szvitolina.

A francia nyílt teniszbajnokság harmadik körében a második legjobban rangsorolt román teniszező a 2018-as Roland Garros egyik legnagyobb meglepetését hozta össze az ukrán lány ellen: Buzărnescu kétszettes meccsen, 6:3/7:5-re múlta felül Szvitolinát, aki előzőleg római tornagyőzelemmel hangolt a párizsi Grand Slamre.     

A 30 éves bukaresti játékos nemcsak a salakon, hanem a füves pályán is jól mozog, múlt héten a brit Heather Watsonnal döntőt játszott párosban a Nottingham Openen, s bár a román-brit kettős kikapott az Rosolka-Spears lengyel-amerikai duótól, Buzărnescu a birminghami tornára is átmentette jó formáját.

A közel egymillió összdíjazású angliai esemény első körében Buzărnescu Babos Tímea ellen nyert három játszámában, majd a második körben a horvát Petra Martić-on is túljutott egy újabb háromszettes sikerrel. Időközben a második helyen kiemelt Szvitolina előbb a horvát Donna Vekić-et , majd a francia Alizé Cornet-t búcsúztatta. Szvitolina és Buzărnescu pénteken 18 óra után mérkőzik meg a negyeddöntőben, a fogadóirodák oddsai alapján ezúttal is a harkovi teniszező a favorit.

„Ez is olyan meccs, mint a többi, megpróbálom a saját teniszemet játszani, ahogy ezt mindig is teszem. Kimegyek a pályára, játszom, aztán, hogy mi sül ki ebből, meglátjuk” – mondta Buzărnescu a WTA riporterének adott interjú végén a Szvitolina elleni találkozóról.

Garbine Muguruza, a birminghami torna elsőszámú kiemeltje csütörtökön kikapott a 16 között a cseh Barbora Strýcovától. Szintén a második körben búcsúzott egy másik kiemelt, az orosz Darja Kaszatkina, aki az ukrán Leszia Curenkóval szemben maradt alul három szettben.

Párosban a papíron legesélyesebb Babos Tímea–Kristina Mladenovic duó bejutott a szombati elődöntőbe, ahol a cseh Krejčíková/Siniaková kettős lesz Babosék ellenfele.

Birmingham Classic – füves pálya, 936 128 dollár

Az egyéni negyeddöntő párosítása

Barbora Strýcová (cseh)–Leszia Curenko (ukrán)
Magdaléna Rybáriková (szlovák)–Dalila Jakupović (szlovén)
Julia Görges (német, 5. kiemelt)–Petra Kvitová (cseh, címvédő, 4.)
Mihaela Buzărnescu (román)–Elina Szvitolina (ukrán, 2.)   

WTAMihaela Buzărnescutenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek