2019. január 23. szerdaZelma, Rajmund

Hivatalos: elindulhat az Erste Ligában a Gyergyói Hoki Klub

 utolsó frissítés: 23:17 GMT +2, 2018. június 12.

A következő szezontól három erdélyi csapatnak szurkolhatunk a jégkorong Erste Ligában, a román bajnokságban aranyérmes Csíkszeredai Sportklub, illetve a Brassói Corona mellett az újonnan alakult Gyergyói Hoki Klub is érdekelt lesz a sorozatban.

Gyergyószentmiklós csapata visszatér a magyar bázisú bajnokságban, a Progym a 2008/09-es idényben tíz együttesből a nyolcadik helyen végzett az első alkalommal kiírt MOL Ligában. A piros-fehérek ezt követően egyszer sem szerepeltek a pontvadászatban, amelynek tavaly változott meg a névadó szponzora.

Most a Gyergyói Hoki Klub veszi át a Progym helyét, a klubszíneket, a logót és a játékosok egy részét megtartotta az egyesület, a korábbi edző-játékos, a sportigazgatónak kinevezett Vaclav Novák szervezi újra a csapatot. A Gyergyói HK jégkorongozói május végén kezdték el a felkészülést a következő idényre, Vitalij Donika másodedző irányításával.

„A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) június 12-én, kedden tartott ülésén döntött a 2018/2019-es Erste Liga nevezésekről. Ennek alapján bejelenthetjük: amint reméltük, a Gyergyói Hoki Klub is megkapta az engedélyt az Erste Ligában való szereplésre.

Nagyon vártuk ezt a napot. Hónapok óta keményen dolgozunk azon, hogy megteremtsük a feltételeket, hogy a Gyergyó az Erste Ligában szerepeljen. Be akarjuk bizonyítani, hogy szereplésünkkel nem gyengítjük a Liga színvonalát, sőt gazdagodik velünk a sorozat.

Színvonalas, közönségvonzó mérkőzéseket kapnak velünk az Erste Liga csapatai, itthon pedig biztosan telt ház, nagy hangulat várható minden mérkőzésen, ami szintén előnyére válik a ligának” – olvasható a Gyergyói Hoki Klub hivatalos Facebook-oldalára feltöltött első bejegyzésben.

A Gyergyói Hoki Klub mellett a Magyar Jégkorong Szövetség vezetői a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC), valamint a Vasas SC csatlakozási kérelmét is elfogadták, így az új idényben három ország 12 csapata játszhat a sorozatban. Amint arról hírt adtunk, az Erste Liga-címvédő MAC Budapest, valamint a háromszoros MOL Liga-győztes DVTK Jegesmedvék ősztől a szlovák extraligában kalandoznak, de várhatóan a budapesti és a miskolci jégkorongklub is elindítja farmcsapatát az Erste Ligában.

Erste LigajégkorongGyergyói Hoki Klub
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek