2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Rafa Nadal nem tud hibázni a Roland Garros döntőjében

 utolsó frissítés: 13:39 GMT +2, 2018. június 11.

Rafael Nadal bedarálta Dominic Thiemet a Roland Garros férfi egyesének vasárnapi döntőjében.

Az ATP-ranglista spanyol éllovasa nem tud veszíteni a francia nyílt teniszbajnokság fináléjában, Nadal tizenegyedik döntőjét játszotta a rangos párizsi tornán, ahol tizenegyedik trófeáját szerezte meg.

A 32 éves klasszisnak mindent összevetve ez már a 17. végső győzelme a Grand Slam-tornákon, Nadalt csak Roger Federer előzi meg az örökranglistán, a Roland Garrost kihagyó svájci sztárjátékos húsz alkalommal diadalmaskodott a négy nagy tornán.

Dominic Thiem a Grand Slameken először jutott túl a negyedik fordulón, s bár a fiatal osztrák egy hónapja legyőzte Nadalt a Madrid Open negyeddöntőjében, Párizsban nem járt sikerrel. Thiem jól játszott, de nem elég jól, a stabilabban teniszező és lényegesen kevesebbet hibázó Nadal  két óra 44 perc alatt húzta be a mérkőzést.

A döntő a minimális három szettben dőlt el, végeredmény: 6:4, 6:3, 6:2.    

A hétfőn frissített világranglistán Rafael Nadal száz ponttal előzi meg a második helyezett Roger Federert, továbbra is harmadik a Németországot képviselő Alexander Zverev. Az első tízben a Roland Garros elődöntőjében kiesett Juan Martín del Potro és a döntős Dominic Thiem egy-egy helyet javított. A ranglista itt érhető el.

Dominic ThiemRafael NadalRoland Garrostenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek