2019. január 23. szerdaZelma, Rajmund

Elköszöntek Dan Petrescutól a Kolozsvári CFR-nél

 utolsó frissítés: 13:29 GMT +2, 2018. június 05.

A következő szezontól nem Dan Petrescu irányítja a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatot. Az 50 éves vezetőedző távozásáról szóló sajtóhíreket hétfőn közleményben erősítette meg a klub.

Petrescu első szezonjában bajnoki címet nyert a csapattal, a CFR a 2012/13-as idény után újra a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesz érdekelt. A kolozsvári együttes a második selejtezőkörbe kvalifikált, a sorsolást június 19-én tartják az UEFA nyoni székházában.

Miután a Liga 1 felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában a CFR hazai pályán 1–0-ra legyőzte az FC Viitorult, s ezzel biztossá vált a vasutasok negyedik bajnoki címe, Petrescu azt nyilatkozta, marad a klubnál.

A hírek szerint időközben ajánlatot kapott a kínai élvonalban játszó Kujcsou Csecsengtől. A CFR vezetői elengedték a Petrescu szerződésébe foglalt felmondási záradékot, cserében az ázsiai egyesület egy védőt is leigazolhat, több mint egymillió euró ellenében. Petrescuval együtt Paulo Vinícius vagy Kévin Boli távozhat Kínába.

A Kolozsvári CFR hétfőn honlapján köszönte meg az edzőnek, hogy segített megszerezni a negyedik bajnoki címet. A közleményben megjegyezték, hogy a Petrescu-csapat a ligában 79 pontot gyűjtött, 54 szerzett és csak 19 kapott gól mellett, a CFR ráadásul egyszer sem kapott ki hazai pályán és összesen 22 mérkőzést hozott le kapott gól nélkül.

„Kétség sem férhet ahhoz, hogy Dan Petrescu letette kézjegyét a CFR-nél. A tapasztalatával rendkívül egységes társaságot formált Kolozsváron, s ez a társaság végül győzedelmeskedett. A jók mindig diadalmaskodnak, mi pedig bizonyítottuk, a legjobbak vagyunk Romániában és harcolni fogunk azért, hogy visszatérjünk az európai futball elitjébe, ahogy azt tőlünk megszokhatták. Együtt írtunk egy szép fejezetet a klubunk történelmében. Miszter, sok sikert kívánunk a további edzői karrieredhez! Kolozsvár az otthonod marad! Köszönjük!” – olvasható a közleményben.

A Mediafax hírügynökség információi szerint Dan Petrescut az elmúlt idényben az Astra Giurgiunál tevékenykedő Edward Iordănescu követheti a Kolozsvári CFR-nél. A 39 éves bukaresti tréner érkezését a héten jelenthetik be a fellegvári klubnál.

futballLiga 1Kolozsvári CFRedzőváltás
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek