2024. március 29. péntekAuguszta

Roland Garros: Halep lazán továbbjutott; S. Williams feladta

 utolsó frissítés: 20:25 GMT +2, 2018. június 06.

Meggyőző játékkal jutott be Simona Halep a Roland Garros női egyesének negyeddöntőjébe. A világelső román teniszező hétfőn a WTA-ranglista tizenhatodik helyezettjét, a belga Elise Mertenst győzte le két szettben, mindössze ötvenkilenc perc alatt. Serena Williams sérülésre hivatkozva nem vállalta a játékot Marija Sarapova ellen.

Az idei Garroson Halep most találkozott először kiemelttel, előbb két amerikai teniszező, Alison Riske és Taylor Townsend, majd a harmadik körben a német Andrea Petkovic ellen nyert.

A nyolcaddöntőben könnyedén túljutott Mertensen, aki csak három gémet tudni behúzni a Philippe-Chatrier-pályán rendezett mérkőzésen. Halep az első szettet 6:1-re, a másodikat 6:2-re hozta. A legjobb nyolc között az az Angelique Kerber lesz az ellenfele, aki a hétfői játéknapon 6:2/6:3-ra verte a francia Caroline Garciát.

Halep és Kerber januárban az Australian Open elődöntőjében is összecsapott, akkor a konstancai játékos rendkívül izgalmas mérkőzésen, három szettben győzte le a korábbi világelsőt.

A melbourne-i bajnok, Caroline Wozniacki nem tudott bejutni a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjébe. Wozniacki és Darja Kaszatkina mérkőzése vasárnap este a gyenge fényviszonyok miatt a második játszmában félbeszakadt. A szettelőnyben álló fiatal orosz versenyző aztán befejezte hétfőn, amit előző nap elkezdett: 7:6 (7:5), 6:3 arányú sikerrel kiejtette a világranglistán második dán versenyzőt.

Marija Sarapova játék nélkül jutott a nyolc közé, az orosz klasszis szupermeccse a 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams ellen elmaradt. A kislánya születése óta első GS-tornáját játszó Serena mellizom-fájdalomra panaszkodott, azt mondta szerválni sem tud, így nem vállalta a játékot.

Serena nővére, a kilencedik kiemelt Venus Williams már a nyitókörben kiesett a rangos párizsi tornán. A női egyes negyeddöntőjében csak három top tízes játékos lehet érdekelt, Simona Halep és az amerikai Sloane Stephens után Garbine Muguruza harcolhatja ki a továbbjutást, a világranglistán harmadik spanyol lány Leszia Curenkóval (Ukrajna) találkozik a nyolcaddöntő utolsó mérkőzésén.  

     

Roland GarrosteniszSimona Halep
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek