2024. március 29. péntekAuguszta

Progym, Vasas, DEAC – velük bővülhet az Erste Liga

 utolsó frissítés: 16:53 GMT +2, 2018. május 24.

Három jégkorongklub csapata csatlakozhat a következő idénytől a közös magyar-román bajnoksághoz, amely az elmúlt szezonban Erste Liga néven zajlott. A Gyergyószentmiklósi Progym, a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club és a Vasas SC képviselői a liga szerdai ülésén prezentálták a pályázatokat.

A székelyföldi egyesület terveiről Barti Tihamér, a Hargita Megyei Tanács alelnöke beszélt a gyűlésen. „Az idén 70 éves Progym a kerek évfordulón visszatérne a magyar bázisú bajnokságba. A helyi közösség életében nagyon fontos a jégkorong, telt házas mérkőzéssel számolnak. Komoly létszámú gyermek játszik az utánpótlásban, nekik is jelentős motiváció lenne a felnőtt csapat léte. A csapat indulásának anyagi fedezetét helyi származású vállalkozók biztosítanák” – írja az ersteliga.hu.

A 2017/18-as szezonban kilenc csapat szerepelt a nemzetközi bajnokságban, de az aktuális bajnok MAC Budapest és a korábbi háromszoros MOL Liga-győztes DVTK Jegesmedvék, valamint az Újpesti TE a szlovák extraligában szeretné elindítani első számú csapatát a következő évadtól. Egyelőre nincs hivatalos döntés arról, hogy a két budapesti és a miskolci együttest befogadják-e a jóval színvonalasabb szlovák pontvadászatba.

Az Erste Liga esetében a Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége dönt a Progym, a Vasas és a DEAC csatlakozási kérelméről.

jégkorongErste LigaGyergyószentmiklósi Progym
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek