2024. március 29. péntekAuguszta

Most már tuti: nem esik ki az élvonalból a Sepsi OSK

 utolsó frissítés: 14:35 GMT +2, 2018. május 24.

A szerda esti Dinamo–FC Voluntari mérkőzés után matematikailag is eldőlt: a Sepsi OSK a következő szezonban is a 14 csapatos élvonalbeli bajnokságban szerepelhet.

A tizenkettedik, osztályozó helyen álló FC Voluntari kétgólos vereséget szenvedett a Dinamo otthonában, ami azt jelenti, hogy Adrian Mutu együttese az utolsó két fordulóban már nem előzheti meg a Sepsi OSK-t. A bukaresti Juventus biztos kieső, míg az utolsó előtti Temesvári ACS Poli elméletileg még beérheti pontszámban a sepsiszentgyörgyi labdarúgócsapatot, de az egymás elleni mérkőzések eredményei a háromszékieknek kedveznek.

A Sepsi OSK a csütörtök medgyesi vendégjáték végkimenetelétől függetlenül biztosan bennmarad a Liga 1-ben. Az alsóházi rájátszás 13. fordulójában, vasárnap (május 27-én) 18 órától a piros-fehérek az FC Botoșani-t fogadják a szezon utolsó hazai mérkőzésén. Az utolsó fordulóban a Sepsi a Dinamóval játszik idegenben.

Eugen Neagoe csapata a play-outot a tizenkettedik helyről kezdte mindössze 11 ponttal, de Fülöp Istvánék hat győzelem, négy döntetlen és csak egy vereség mellett feltornázták magukat a kilencedik pozícióig.

Szerdán egy rossz hírt is kapott a székelyföldi labdarúgóklub: a szövetség fegyelmi bizottsága súlyos eltiltást és pénzbüntetést szabott ki Benjamin Kukura, aki a Temesvári ACS Poli elleni hazai bajnokin piros lapot kapott. A nigériai támadót hat fordulóra eltiltották és 10 ezer lejre büntették meg. Kuku Denis Haruț-cal szemben szabálytalankodott a kezdőkörben, a temesvári védő eszméletlenül zuhant a gyepre, de szerencsére nem esett komolyabb baja.

Liga 1, alsóházi rájátszás, 12. forduló

Dinamo–FC Voluntari 2–0 (1–0)
gól: Daniel Popa (15.), Ricardo Grigore (76.)

Juventus Buc.–Concordia Chiajna 1–3 (1–2)
gól: Liviu Băjenaru (27.), ill. Paul Batin (13., büntetőből), Nivaldo (29.), Marian Cristescu (77.)

Csütörtökön játsszák
18.30-tól: Medgyesi Gaz Metan–Sepsi OSK
21.00-tól: FC Botoșani–Temesvári ACS Poli

Sepsi OSKLiga 1futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek