2024. március 29. péntekAuguszta

Kihívás teljesítve: megnyerte a Challenge Kupát a tordai kézilabdacsapat

 utolsó frissítés: 20:13 GMT +2, 2018. május 21.

Második nekifutásra az AHC Potaissa Torda csapata megnyerte a Challenge Kupát, amely az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) harmadik versenysorozata a Bajnokok Ligája és az EHF Kupa után.

Az EHF az 1993–94-es idénytől minden évben megrendezi a Challenge Kupát, a kontinentális sorozat az 1999–2000-es szezon előtt EHF City Cup néven futott.

Ez volt a romániai kézilabdázás hatodik végső sikere a Challenge Kupa férfi változatának történetében, a tordaiak előtt 2015-ben az idén megszűnt Székelyudvarhelyi KC játékosai hódították el a serleget. Korábban a Resicabányai UCM háromszor, a CSA Steaua pedig egyszer diadalmaskodott az európai kupában.

A tordai csapat vasárnap egy időntúli szabaddobás után 27:26-ra kikapott az AEK Athén vendégeként. A görögöknek azonban a minimális különbségű győzelem kevés volt az örömhöz, ugyanis az erdélyi csapat 11 gólos előnnyel utazott el a visszavágóra. Az AHC Potaissa Torda hazai pályán 33:22-re, összesítésben pedig 59:49-re hozta a döntőt.

A Kolozs megyei együttes tavaly is a fináléig menetelt a Challenge Kupában, de a portugál Sporting CP túl nagy falatnak bizonyult.

Idén nem ez az első román siker az európai kézilabdakupákban, a női EHF Kupa döntőjében a SCM Craiova nagy csatában, az eredményeket összeadva egy góllal (52:51) győzte le a norvég Vipers Kristiansand csapatát.

AHC Potaissa TordakézilabdaEHF Challenge Kupa
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek