2024. március 29. péntekAuguszta

Legyőzte a Győr a Bukarestet a Bajnokok Ligája elődöntőben

 utolsó frissítés: 11:02 GMT +2, 2018. május 13.

Bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe a Győri Audi ETO KC, miután szombaton a budapesti Papp László Arénában szervezett négyesdöntő első elődöntőjében 26-20 (12-10) arányban legyőzte a CSM Bukarest csapatát - számolt be az Agerpres.

A címvédő hazai együttes uralta a mérkőzést az elejétől a végéig, megérdemelten nyert, és nagy lépést tett, hogy 2013, 2014 és 2017 után negyedszer is megnyerje a Bajnokok Ligáját.

A román bajnok ráfizetett arra a kétszer 10 perces 'halott' időszakra (10 perc az első félidőben és 10 a másodikban), amely alatt egyetlen gólt sem szerzett.

A CSM Bukarest nagyon gyengén kezdte a meccset, az első 5 percben három kapufát lőtt, és így a Győr 3-0-ra vezetett (7. perc) úgy, hogy még egy 7 méterest is kihagyott. A román csapat első gólját Cristina Neagu a 11. percben, negyedik lövéséből szerezte.

A Bukarest lassan bemelegedett a mérkőzésbe, de mind a támadásban mind a védekezésben sokat hibázott, úgyhogy a Győr folyamatosan tartotta 2-3 gólos előnyét. A román bajnok a 25. percben egy gólra feljött, 8-9, de a magyar csapat így is kétgólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe, 12-10.

A Győr a szünetet követően háromgólosra növelte előnyét, 15-12-re és 16-13-ra vezetett, de egyre jobb védekezéssel a CSM behozta hátrányát, és Amanda Kurtović gójával 16-on egyenlített. Közvetlen ezután a CSM átvehette volna a vezetést, de elszalasztotta a lehetőséget, a Győr pedig zsinórban két gólt lőtt, és ismét visszaállt a kétpontos különbség,18-16 (45). Johansson kétszer is levette a kapust, a román csapat két beállóssal emberfölényben támadott, de újabb 10 percig nem sikerült gólt lőnie. A Győr továbbra is nagyszerűen védekezett, és az 55. percben 22-17-nél ötgólos előnyre tett szert, s ezzel gyakorlatilag eldöntötte a találkozó kimenetelét. Az utolsó 5 perc gyakorlatilag nem számított, mindkét csapat tisztában volt, hogy a Győr bejutott a döntőbe, a végeredmény 26-20 lett. 

A CSM Bukarest harmadszor jutott be a négyesdöntőbe, első alkalommal, 2016-ban, megnyerte a kupát. A múlt évben kisdöntőt játszott, éppen úgy, ahogyan az idén is, a Rosztov Don és a Vardar Szkopje között zajló második elődöntő vesztesével. A kisdöntőt vasárnap 16 óra 15 perctől játsszák. (agerpres)

kézilabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek