2024. március 29. péntekAuguszta

BL: erősen rezgett a léc, de újra döntőben a Real

 utolsó frissítés: 12:40 GMT +2, 2018. május 02.

A címvédő Real Madrid jutott be elsőként a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe, mivel idegenbeli győzelmét követően kedden döntetlent játszott otthon a Bayern Münchennel.

Joshua Kimmich góljával indult a madridi mérkőzés, a Bayern védője egy hete a müncheni találkozón is az első gólt szerezte. Akkor a 28. percben juttatta előnyhöz a bajorokat, a visszavágón már a harmadik percben belőtte a lecsorgó labdát az ötösről. Nem késett sokat a válasszal a házigazda csapat: a 11. percben Marcelo beadását Karim Benzema fejelte a kapuba.

A folytatásban Franck Ribéry vezérletével mezőnyfölényt harcolt ki a Bayern, de helyzetekig csak a 30. perc tájékán jutott. Keylor Navas azonban hárította Thomas Müller és Robert Lewandowski lövését is, James Rodríguez pedig közelről a kapu fölé kanalazta a labdát.

A védekezésre összpontosító Real Madrid a gólján kívül egy veszélyes akciót vezetett még az első felvonásban, de Marcelo beadása akkor nem sikerült. A játékrész során a vendégek két tizenegyest is számon kértek a játékvezetőn.

A szünet után gyorsan gólt szerzett a Real: a 46. percben Sven Ulreich óriási hibáját követően Benzema másodszor volt eredményes. A német kapus nem tudta eldönteni, mit kezdjen a hazapasszolt labdával, amely így elgurult mellette.

A hátrányba került Bayern változatlanul támadott, de kevésbé intenzíven, mint az első félidőben. David Alaba lövését védte Navas, aki a 63. percben James Rodríguez ismétlésével szemben már tehetetlen volt. A kolumbiai játékos első lövését még blokkolta Raphaël Varane, a kipattanót azonban már berúgta a Real Madridtól kölcsönvett középpályás, aki szinte bocsánatot kért a közönségtől tettéért.

A 74. percben Corentin Tolisso lőtt fordulásból, Navas ismét hárított, majd a hajrában próbált nyomást gyakorolni a Bayern, de csak helyzetekig jutott, Navasszal az élen a Real védelme semlegesítette a bajor akciókat.

A madridi csapat a május 26-i, kijevi döntőben az FC Liverpoollal vagy az AS Romával csap majd össze.

MTI / m4sport.hu

futballUEFA Bajnokok LigájaReal MadridBayern München
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek