2024. március 29. péntekAuguszta

Elérte célját a román FED-kupa csapat

 utolsó frissítés: 14:44 GMT +2, 2018. április 23.

A román FED-kupa csapat a következő szezontól újból a legmagasabb szinten, a világcsoportban szerepelhet. Simona Halepék összesítésben 3–1-re abszolválták a Svájc elleni, a kolozsvári sportcsarnokban rendezett hétvégi selejtezőt.

A dupla román sikert hozó szombati játéknap után vasárnap Halep szerezte meg a végső győzelmet jelentő pontot. A világelső teniszező a világranglistán 147. Patty Schnydert 6:2, 6:1-re győzte le. Schnyder a sérüléssel bajlódó Bacsinszky Tímea helyett ugrott be.

“Mindig is az álmaim közé tartozott, hogy a legmagasabb szinten játsszak a FED-kupában. Nagyon boldog vagyok, a FED-kupa valami mást ad a többi tornához képest, de mindegyik ugyanolyan fontos” – nyilatkozta Halep, aki szombaton három szettben múlta felül Viktorija Golubic-ot, s ezzel megadta az alaphangot a román válogatott sikeréhez.

A második mérkőzésen Irina-Camelia Begu két játszmában bizonyult jobbnak Bacsinszkynál, majd a svájciak párosban szépítettek, de a Golubic–Jil Teichmann duó győzelme Mihael Buzărncu és Sorana Cîrstea felett már nem számított.

fedcup.com

teniszFed-kupa
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek