2024. március 29. péntekAuguszta

Răzvan Burleanu marad a Román Labdarúgó Szövetség elnöke

 utolsó frissítés: 19:20 GMT +2, 2018. április 18.

Újabb négyéves mandátumra választották meg szerdán Răzvan Burleanut a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) élére, aki Ionuț Lupescuval, az 1990-es évek román válogatottjának oszlopos tagjával szemben diadalmaskodott.


Összesen négyen pályáztak, de Burleanut már az első szavazási körben győztesnek kiáltották ki, mivel megszerezte a szabályzat által előírt többséget. Burleanura 168-an szavaztak a 254 küldött közül. Lupescu 78 szavazatot kapott, az eleve esélytelenek közé sorolt Marcel Pușcaș egykori labdarúgó nyolc voksot, Ilie Drăgan egyet sem.
    

A választást megelőzően a román sportsajtó szoros eredményt jósolt, ehhez képest a régi-új szövetségi elnök simán nyert.
   

A 33 esztendős Burleanut négy évvel ezelőtt választották először az FRF élére. Egyik fő célja volt, hogy javuljon a román férfi válogatott teljesítménye. Regnálása során a románok kijutottak a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokságra, de nem sikerült továbblépniük a csoportból és a román sajtó által csúfosnak tartott Albánia elleni vereséggel búcsúztak az Eb-től. Ezt követően Burleanu újított, a korábbi gyakorlattal ellentétben külföldi szövetségi kapitány, a német Cristoph Daum került a válogatott kispadjára, a német szakember vezetésével a románok nem jutottak ki a 2018-as, oroszországi világbajnokságra.
    

Burleanu csak ifjúsági szinten futballozott, korábban önkormányzatban, valamint más állami intézményekben dolgozott jogászként. (mti)

Ioan LupescuRăzvan BurleanuelnökválasztásFRF
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek