2018. december 15. szombatValér

Budapesti hoki-vb: már csak egy felkészülési meccset játszanak a magyarok

 utolsó frissítés: 10:35 GMT +2, 2018. április 17.

Elkezdte utolsó heti felkészülését a magyar jégkorong-válogatott a vasárnap, áprilisi 22-én kezdődő, budapesti divízió I/A-világbajnokságra.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a 25 főre szűkített keret tagjai a néhány napos pihenő után frissen, jó hangulatban és munkára készen tértek vissza az edzőtáborba.

A Japán elleni, pénteki 3–2-es hosszabbításos győzelem után Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és stábja megköszönte az eddigi munkát a MAC csatárának, Terbócs Istvánnak, illetve az UTE hátvédjének, Nagy Nilannak. Bálizs Bence a szlovénok elleni múlt heti meccsen megsérült, és bár a kapus, valamint a stáb is bizakodott, hogy néhány nap pihenő után visszatérhet a jégre, kiderült, erre nincs esély, így szintén kihagyja a vb-t.

A csapat így három kapussal, nyolc hátvéddel és 14 csatárral vágott neki az utolsó napok munkájának. A 25 játékosból 16 szerepelt a tavalyi világbajnokságon is.

A válogatottra még egy felkészülési találkozó vár: szerdán Ukrajna lesz az ellenfél a Jégpalotában.

A vb-n a harmadik vonalból feljutott Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele a Papp László Budapest Sportarénában.

A keret:

Kapusok: Duschek Dávid (Dunaújvárosi Acélbikák), Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Vay Ádám (Rapid City)

Hátvédek: Garát Zsombor (MAC Budapest), Gőz Balázs (Norfolk Admirals) Kiss Dániel (UTE), Pozsagi Tamás (MAC Budapest), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (HC TWK Innsbruck)

Csatárok: Benk András (UTE), Bodó Chris (MAC Budapest), Erdély Csanád (Fehérvár AV19),  Galló Vilmos (Timra), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (Quad City), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Sarauer Andrew (Villach), Sebők Balázs (KalPa), Sofron István (Villach), Somogyi Balázs (MAC Budapest), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

MTI / Magyar Jégkorong Szövetség

jégkorongbudapesti hoki-vbMagyar Jégkorong Szövetség
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek