2024. március 29. péntekAuguszta

Jól kezdte a teremtornát a Sepsi-SIC, nyertek az Alexandria ellen

 utolsó frissítés: 14:20 GMT +2, 2018. március 17.

A Sepsi-SIC idénybeli 17. győzelmét ünnepelhette, miután az 1–5. helyezettek számára kiírt második teremtorna nyitómérkőzésén 85–61 (19–15, 20–14, 21–14, 25–18) arányban nyert a házigazda Alexandria ellen a női kosárlabda Nemzeti Ligában.

A listavezető zöld-fehérek egy nyolcpontos sorozattal kezdték a mérkőzést, Alexandria pedig csak három perc elteltével talált a gyűrűbe. Bár a Sepsi-SIC akarata érvényesült, a Mădălin Piperea irányította csapat fokozatosan faragott hátrányából, majd a 9. percben egyenlíteni tudott. A szentgyörgyi alakulat türelmesen játszott, újítani tudott játékán, így Ružica Džankić büntetődobásainak és Ancuța Stoenescu kétpontosának köszönhetően a második negyednek négypontos előnnyel vághattak neki.

fotó: sepsi-sic.ro/Crow security

A folytatásban Carley Mijović is megkezdte a pontgyártást, a hárompontos vonal mögül Teodora Neagu és Adrienne Webb is eredményes volt, mindezeknek köszönhetően pedig a Sepsi-SIC tovább növelte előnyét. A bajnoki címvédő védelemben is jól teljesített, hiszen a zöld-fehérek egyik negyedben sem engedték ellenfelüknek, hogy 18 pontnál többet dobjanak.

Szünet után sem változott játék képe, a szentgyörgyiek minden tekintetben ellenfelük fölé nőttek, így 17 pontos vezetéssel vághattak neki az utolsó negyednek. Az utolsó tíz percben Nathalie Fontaine okozott fejtörést a házigazdáknak, a svéd kosárlabdázó tizenhárom pontot szerzett, a Teleorman megyeiek pedig sorozatban 17. mérkőzésüket is elveszítették a zöld-fehérek ellen. Érdekesség, hogy ebben a szezonban Alexandria hazai pályán csak a szentgyörgyiektől szenvedett vereséget, viszont a címvédőtől kétszer is kikapott.

A teremtorna nyitómérkőzésének legjobbja a 18 pontos Carley Mijović volt, viszont Nathalie Fontaine közel állt a dupla-duplához, a svéd játékos 17 ponttal és 9 lepattanóval zárta a találkozót. A Sepsi-SIC 35 ponttal továbbra is a női kosárlabda Nemzeti Liga rangsorának első helyén áll, szombaton 17 órától pedig a Brassói Olimpia ellen lép pályára az alexandriai sportcsarnokban.

Alexandria: Amukamara 13/6, Voicu 6, Vrancic 13/9, Podar 1, Bartee 18. Cserék: Cooper 6/6, Mazilu, Botorogeanu 3/3, Enache, Horlea, Mihai 1, Grbic. Vezetőedző: Mădălin Piperea.

Sepsi-SIC: Webb 8/3, Mijović 18/6, Marshall 10, Gödri-Părău 6, Neagu 3/3. Cserék: Fontaine 17, Kilin 6, Džankić 14, Kress 1, Kovács, Stoenescu 2, Huțanu. Vezetőedző: Zoran Mikes.

kosárlabdaSepsi-SIC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek