2024. március 29. péntekAuguszta

Euro 2020: elkészültek végre a bukaresti stadionok látványtervei

 utolsó frissítés: 17:20 GMT +2, 2018. március 12.

Az Országos Befektetési Vállalat (CNI) közzétette hétfőn a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokságra felújítandó bukaresti stadionok látványterveit.

A következő Eb-t a kontinens 12 városában rendezik, a Román Labdarúgó Szövetség a Nemzeti Arénával pályázott és az alapcsomagot kapta meg, ami azt jelenti, hogy a négycsillagos stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek lesz az otthona.

Ezen kívül Bukarest egy sor nagyberuházást vállalt, többek között fel kellene újítani négy fővárosi stadiont, amelyet a Romániába érkező válogatottak edzőközpontként használnának a torna ideje alatt. A procedúra azonban lassan halad, a CNI csak most publikálta az első látványterveket, az összeállításból ráadásul kimaradt a Dinamo-stadion, amelynek megvalósíthatósági tanulmánya még el sem készült.

A tervek szerint a Steaua-stadiont valamivel több mint 60 millió euróból újítják fel, illetve bővítik ki 2020 márciusáig, a létesítmény befogadóképessége 30 ezer fő lesz. A Román Rögbi Szövetség tulajdonában levő Arcul de Triumf -, illetve a Rapid-stadion felújítása együttvéve 53 millió euróba fog kerülni.

Arcul de Triumf Stadion

Rapid-stadion

Steaua-stadion

        

futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek